KKTC Engelliler Spor Federasyonu, katkılarından ve desteklerinden ötürü Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış’a plaket takdim etti.

Engellilere yönelik sosyal sorumluluk projeleri ile önemli başarılara imza atan Kuzey Kıbrıs Turkcell, bu çabasının karşılığını ‘Engelsiz Dayanışma Yemeği’nde dakikalarca alkışlanarak aldı.
KKTC Engelliler Spor Federasyonu tarafından geçtiğimiz gece organize edilen Engelsiz Dayanışma Yemeği yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşti.
Engelli sporcuların ulaşımı için tam donanımlı bir araç temin etmek amacıyla düzenlenen geceye, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı damgasını vurdu.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in desteğinde son 7 yıldır başarılarını ada sınırlarının ötesine taşıyan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcuları, gecede ilgi odağı oldu.
Engelliler Spor Federasyon Başkanı Sedat Hacımehmet, katkılarından ve desteklerinden ötürü Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkür ederken, federasyon üyesi Avukat Emine Dağyaranda Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış’a plaket takdim etti. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bu desteği salonda dakikalarca alkışlandı.

Yoğun ilgi vardı

KKTC Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve Girne’deki Dome Otel’de yer alan ‘Engelsiz Dayanışma Yemeği’ yoğun ilgi gördü.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Meclis Başkan Yardımcısı Dt. Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Kamu Hizmet Komisyon Üyeleri, Spor Dairesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dirgen, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış’ın yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, iş insanları, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Basketbol Takımı ile atıcılık sporcuları ve gönüllüler salonu doldurdu.
Gecenin açılış konuşmasını yapan KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet, “KKTC’de efsane olan Mustafa Çelik’in kurduğu basketbol takımımız 1996’dan bu yana gerek Türkiye gerek Avrupa arenası yıllarca müsabakalarda mücadelesini sürdürmektedir. Bu yıl Mustafa Çelik’e vefa yılı olarak,sponsorumuz Kuzey Kıbrıs Turkcell’in de katkılarıyla, Türkiye süper liginde ve Avrupa liglerinde daha başarılı olmak ve sesimizi daha gür çıkarabilmek için bu geceyi düzenledik. Başta yönetim kurulu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğrafları sunuldu

Gecede “Sanat Engel Tanımaz” yarışmasında dereceye giren fotoğraflar, engelsiz araç alımı için en çok bağış yapan ve katkı koyan isimlere hediye edildi.
Engelliler adına örnek bir dayanışmanın yaşandığı gecede, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’ya katkılarından ötürü Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış tarafından plaket takdim edildi.

‘Engelsiz’ projeleriyle gelen başarı

Engelli projeleri ile örnek olan ve “Amerikan Mükemmellik Ödülleri”nde finale kalma başarısı yakalayan Kuzey Kıbrıs Turkcell, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na 7 yıldır hem ismini veriyor, hem de takımın ana sponsorluğunuüstleniyor.
Kuzey Kıbrıs Turkcell ayrıca “Engelsiz Yaşam Seminerleri” ile bu alandaki çalışmalarını okullara, öğrencilere, gençlere taşıyor.
Sanat Engel Tanımaz yarışması engelli bilincini fotoğraf ve kısa filmlerle gündemde tutan Kuzey Kıbrıs Turkcell, adanın ilk DownCafe’si ve Engelsiz Çiçekler Serası gibi projelere de imza attı.
 
Editör: TE Bilisim