Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özhan Öztuğ “8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü” dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Öztuğ Fizyoterapistlik mesleği ile ilgili şunlara değindi: “Fizyoterapistlik mesleği yaklaşık olarak yüz yıl öncesinden günümüze değin uzanan ve insanlarda doğuştan veya sonradan yaşlanma, hastalık veya kazalar neticesinde meydana gelebilecek kas-iskelet sistemi sorunları, fonksiyonel kayıplar ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkabilecek ağrıların iyileştrilmesiyle ilgilenen önemli bir meslek dalıdır.”

Öztuğ açıklamasının devamında insan hareketlerini, sağlığın ve iyilik halinin temel bir unsuru olarak değerlendiren fizyoterapistlerin, bireylerin hareket kabiliyetlerini arttırmak için mesleğiyle ilgili ölçüm ve testleri uygulayarak, sağlığın korunması veya geliştilimesi amacıyla gerekli fizik tedavi modalitelerini uyguladıklarını belirtti.

“Yapılan araştırmalara göre, özellikle Türkiye’de 2023 yılına kadar fizyoterapist sayısının %265 artması beklenirken; bu artışın ihtiyaca cevap veremeyeceği tahmin edilmektedir” diyen Öztuğ ülkemizde de nüfusun çoğalması ve bazı hastalıkların görülme sıklığındaki artış, nitelikli sağlık çalışanlarına duyulan ihtiyacın her geçen gün daha da artmasına sebebiyet vermekte olduğu söyledi. Öztuğ, bu bilinç içerisinde LAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü; sağlık alanında ihtiyaca cevap verebilecek yaşam boyu öğrenme anlayışını benimsemiş, yeniliklere açık ve alandaki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip eden, teorik bilgiyi pratik uygulamalarla hayata geçirebilecek, yaşadığı ülke bireylerinin yararına projeler geliştirebilen, mesleğinde örnek fizyoterapistler yetiştirmek temel hedefine bağlı kalarak, geleceğin fizyoterapistlerini yetiştirmek amacında olduklarını vurguladı.

Buna bağlı olarak bölüm bünyesinde Anatomi Laboratuvarı, Elektroterapi Uygulama Üniteleri, Egzersiz Tedavisi ve Manupulatif Tedavi Salonunun yanında Rehabilitasyon Salonunun da interaktif eğitime açıldığını ve kurulan uygulama salonları, eğitimin kalitesini artırarak, mesleğine güvenle başlayacak donanımlı fizyoterapistlerin yetişmesine olanak sağladığını vurguladı.

Öztuğ son olarak, insan sağlığının en değerli hazine olduğu bilinciyle, bu hazinenin korunmasında hizmet sunan, onurlu bir görev üstlenen tüm fizyoterapistlerin ve geleceğin fizyoterapistlerinin 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü’nü kutladı.
 
Editör: TE Bilisim