ARABACIOĞLU, “BİZ LTB’YE SORUNLARI ÇÖZMEYE GİDİYORUZ, KAVGA ETMEYE DEĞİL”

Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mustafa Arabacıoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Emekli Albay Ahmet Yatman ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.

Arabacıoğlu’na belediye meclis üyesi adaylarının eşlik ettiği görüşmede, LTB’nin kendi ayakları üzerinde yeniden nasıl durabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Mustafa Arabacıoğlu ziyarette yaptığı konuşmada ilk olarak, KKTC’nin kurulmasında ve bugünlere gelinmesinde büyük emeği geçen emekli subaylarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
LTB’ye sorunları çözmek için talip olduklarını, seçildiklerinde kimseyle kavga etmeyeceklerini dile getiren Mustafa Arabacıoğlu, “Biz LTB’ye sorunları çözmeye gidiyoruz. Kavga etmeye değil. Sorunları çözerken de siyasi parti rozetlerini bir kenara koyacağız. Sadece Lefkoşa’nın sorunlarına odaklanacağız. Bunun için çaba sarf edeceğiz. Bu düşünceyle aday olduk” şeklinde konuştu.

ARABACIOĞLU: “LTB’NİN YENİDEN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMASINI SAĞLAMAK İÇİN MALİ YAPILANMA ŞART”
LTB’nin yeniden kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak için ilk olarak mali yapılandırmaya yönelik çalışmaların yapılması gerekliliği üzerinde duran LTB Başkan adayı Arabacıoğlu, mali disiplin için ucuz kredi bularak var olan borçların kapatılması gerektiğinin altını çizdi.
İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigortalar’da yedi yıldan beridir bir boşluk bulunduğuna işaret ederek, burada Devletin, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı’nın da sorumluluğu olduğunu ifade eden Arabacıoğlu, bu paranın neden talep edilmediğine dikkat çekti.
Bu parayı talep etmemesinden dolayı Devletin, Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı’nın da suçu olduğunu söyleyen Arabacıoğlu, Devletin bu ödemelere yardımcı olması gerektiğini belirtti.

“PERSONELİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANMAK İÇİN ÇABA SARFEDECEĞİZ”
Personel ile ilgili de yeniden yapılanmaya gidilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Arabacıoğlu, personele hizmet içi eğitim vereceklerini ve görevlendirmelerde bulunacaklarını kaydetti.
Arabacıoğlu şöyle devam etti:
“Lefkoşa’da sağlık açısından denetime yönelik yapılacak olan etkinliklerde personel ihtiyacı çok olacak. Personeli en verimli şekilde kullanmak için çaba sarf edeceğiz. Sağlık birimi var ama ne yazık ki yıllardır çalışmıyor. Sağlık işçileri eğiterek, 2000’e yakın yaşlımıza sağlık hizmeti götüreceğiz. Bu hizmeti verirken dış kaynak bulmak çok kolay. Türkiye Cumhuriyeti ve AB’ye proje hazırlayıp talepte bulunursak katkı alabiliriz. Bunun en canlı örneği Sağlık Bakanlığım döneminde Karpaz Bölgesi’nde 4 köyde bu şekilde bir proje başlatmıştık ve hala devam ediyor.”

“EN BÜYÜK GÜÇ HALKIN GÜCÜDÜR”
Arabacıoğlu, ekibi ile birlikte temiz, katılımcı, şeffaf siyasetin nasıl yapılabileceğini sunmaya hazırlandıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
“Meclis toplantılarımızı medyayı da kullanarak halka açık yapacağız. Çünkü en büyük güç halkın gücüdür. Biz bu göreve talip olurken birinci hedefimiz Lefkoşa Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan 60 bin üzerindeki Lefkoşalı insanımıza sağlıklı bir belediye hizmeti sunmaktır. İkinci hedefimiz ise çalışanın maaşını ve özlük haklarını zamanında yatırmaktır.”

EMEKLİ ALBAY YATMAN: “BAŞARILAR DİLERİZ”
Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Albay Ahmet Yatman ise konuşmasında, LTB’de var olan sorunların herkes tarafından çok iyi bilindiğine işaret ederek, bu sorunları çözmek için maddi kaynakların yetersiz olduğuna dikkat çekti.
Arabacıoğlu ve belediye meclis üyesi adaylarının bu sorunları çözmek için yola çıktıklarını belirten Yatman, “Siz sorunları çözebileceğinize inanarak, kendinize, partinize ve halka güvenerek bu göreve talip oldunuz. Sizlere seçimlerde başarılar dileriz. Ziyaretinizden de çok memnun olduk” dedi.
Yatman konuşmasında ayrıca dernek çalışmaları hakkında bilgi de verdi.
 
Editör: TE Bilisim