Demokrat Parti - Ulusal Güçler’in (DP-UG) geleneksel “1 Mayıs Pikniği” Yeşilyurt-Gemikonağı yolu kuzeyinde yer alan Cengiz Topel Piknik Alanı’nda yapıldı.

DP-UG’den yapılan açıklamaya göre, ağırlıklı olarak bölge partililerin katıldığı piknikte, ülke genelinden de katılım oldu.

Pikniğe DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, DP-UG Lefke Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öztoprak ile DP-UG Girne Belediye Başkan Adayı Başak Tekerek de katıldı.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlamak ve birlik beraberliği pekiştirmek üzere yapılan piknikte eğlenceli vakitler yaşandı.

SERDAR DENKTAŞ: “EMEĞİN DAHA FAZLA DEĞER BULDUĞU BİR KKTC”

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, emeğin daha fazla değer bulduğu bir KKTC’nin özlemini çektiğini belirterek, bunun sadece söylemde değil fiiliyatta da hayata geçmesinin önemine vurgu yaptı.

Denktaş, devletin tercih olmaktan çıktığı, özel sektör çalışanlarının daha iyi maaşla ve daha iyi şartlarda çalıştığı bir ortam arzuladıklarını kaydederek, bu nedenle hazırlanan Kamu Görevlileri Reformu’nun hayata geçmesiyle KKTC’de birçok şeyin değişeceğini söyledi.

Kıbrıs’ta bir çözüm süreci içerisinde olunduğunu anımsatan Denktaş, ne olursa olsun 1974’ten itibaren oluşturulan bu yaşam tarzının kendi ayakları üzerinde durabilen bir noktaya ulaşmasının ana hedef olduğunu vurguladı.
Denktaş, “Emeksiz sermaye, sermayesiz de emek bir işe yaramaz. Bu ikisinin birleşmesi halinde hayat daha güzel olacaktır” diyerek, herkesin 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı’nı kutladı. 
Editör: TE Bilisim