Elektrikte çoklu tarife uygulaması, 1 Kasım’da başlayacak.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) aboneleri, tercihlerine bağlı olarak çoklu tarifeden yararlanabilecek.

Çoklu tarifeyi tercih edecek elektrik aboneleri için kış döneminde indirimli saatler 22.00 ile 07.00 arasında 9 saat boyunca uygulanacak. Pahalı saatler 17.00 ile 22.00 arasındaki 5 saatlik dilimi kapsayacak. Sabah 07.00 ile 17.00 arasındaki 12 saatlik sürenin elektrik ücretleri ise normal tarifeden faturalandırılacak.

Bakanlar Kurulu’nun onayladığı ve Başbakan Ünal Üstel’in dün kamuoyuna duyurduğu elektrikte çoklu tarifeyi düzenleyen “Elektrik İnkişaf (Değişiklik -No 5) Nizamnamesi” Resmi Gazete’de yayımlandı.

TAK muhabirinin çoklu tarifeyle ilgili sorularını yanıtlayan Kıb-Tek ARGE Şubesi Başmühendisi Saffet Aşıksoy, 1 Kasım’da uygulanmaya başlanacak çoklu tarifeye geçmenin, tüketicilerin tercihine bağlı olacağını ve bunu tercih edecek abonelerin kuruma başvurması gerektiğini söyledi.

Elektrik ücretlerinin iki ayda bir güncellendiğini, çoklu tarife ücretlerinin kat sayılarının nizamnamede belli olduğunu, buna göre hesaplanacağını anlatan Aşıksoy, kurumun önümüzdeki günlerde rakamları da duyuracağını bildirdi.

Aşıksoy, Kıb-Tek’in halen birçok tarife uyguladığına, bilgilerin kurumun internet sayfasında da yer aldığına işaret ederek şu anda konut tarifesinde kilowatt/saat ücretin 3,32 TL olduğunu kaydetti.

Balon balıklarının insan sağlığına verdiği zararın boyutları ortaya çıktı Balon balıklarının insan sağlığına verdiği zararın boyutları ortaya çıktı

Kıb-Tek ARGE Şubesi Başmühendisi Saffet Aşıksoy, geçmişte uygulanan elektrikte üçlü tarifede kış ve yaz dönemlerinin saatlerinin farklı olduğunu, bu uygulamada da benzerinin olacağını ve kış döneminin 15 Mayıs’a kadar süreceğini belirtti.

Aşıksoy, geçmişten farklı olarak çoklu tarifede hafta sonları farklı saatler ve ücretler olmayacağını, haftanın 7 gününde aynı uygulamanın olacağını ekledi.

Editör: Haber Merkezi