Serdar Denktaş yaptığı şok açıklamayla polise açık ihbarda bulundu. “Büyükelçilik ismi kullanılarak aranan kurumlar, ‘Serdar Denktaş’ın arkasında olduğunuzu biliyoruz haberiniz olsun!” denilerek tehdit ediliyor.”

Yine Büyükelçilik’te olmamasına rağmen kendisini ‘Elçilik Diplomatı’ olarak tanıtan bir şahıs ise, ‘Serdar Denktaş Türkiye’ye ihanet etmedi mi? Türkiye’ye ihanet eden adama nasıl oy verirsiniz?’ diyerek, esnafa telkinde bulunuyor.

Rana SARRO

Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, seçime sayılı günler kala ülkeyi sarsacak şok açıklamalarda bulundu.

Serdar Denktaş, “Büyükelçilik ismi kullanılarak aranan bazı kurumların, ‘Serdar Denktaş’ın arkasında olduğunuzu biliyoruz haberiniz olsun!” denilerek, DP-UG’ye oy vermemeleri konusunda, tehdit edildiğini savundu.
‘Büyükelçilik Diplomatı’ olduğunu söyleyen Yunus Çıta isimli kişinin ise, ‘Serdar Denktaş Türkiye’ye ihanet etmedi mi? Türkiye’ye ihanet eden adama nasıl oy verirsiniz?’ diyerek, esnafa telkinde bulunduğunu söyledi.
S. Denktaş, söz konusu şahsın Türkiye Büyükelçiliği’nde bulunmadığı ve sahtekâr olduğu bilgisine ulaştığını da belirtti.

“Polisi göreve çağırıyorum”

Bazı kurumların ‘Büyükelçilikten arıyoruz. Serdar Denktaş’ın arkasında olduğunuzu biliyoruz. Haberiniz olsun!” denerek, vatandaşlara gözdağı vermeye çalıştıklarını anlatan Serdar Denktaş, sahtekârlık yapan söz konu şahısın tutuklanması için polisi derhal göreve çağırdı. Serdar Denktaş şöyle konuştu:

“‘Büyükelçilik Diplomatı’ olarak tanıtır”

“Yunus Çıta isimli birisi mağazaları dolaşıp alışveriş yaptıktan sonra esnafa ve vatandaşlara seçimde ne yapacaksınız diye soruyor. ‘DP’ye oy vereceğiz’ diyen bir kişilere kendisini ‘Büyükelçilik Diplomatı’ olarak tanıtıyor. “Serdar Denktaş Türkiye’ye ihanet etmedi mi? Türkiye’ye ihanet eden adama nasıl oy verirsiniz?” diye sorguluyor.”

“Kurumlar aranıp tehdit ediliyor”

“Yine bazı kurumları ararlar ve ‘Büyükelçilikten arıyoruz” diyerek, ‘Serdar Denktaş’ın arkasında olduğunuzu biliyoruz. Haberiniz olsun” diyorlar. Bu da, bir tehdittir. Elçilik’te ‘Yunus Çıta’ diye birisi var mı diye araştırdım, yoktur. Dolayısıyla polise açık ihbar yapıyorum. Yunus Çıta isimli kişi bu ülkededir. Bu ülkede alışveriş yapmakta, dolaşmaktadır. Elçilik’te olmamasına rağmen ‘ben Büyük Elçilik Diplomatıyım’ dediğine göre sahtekârdır. Polis bu sahtekârı her kimse derhal tespit etmeli ve tutuklamalıdır.”

“O’nu bakan yaparken de popülizm mi yapıyordum?”

Öte yandan, Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili Mustafa Gökmen’in, ‘DP TC kökenli seçmenler üzerinde popülizm yapmaya çalışıyor’ yönündeki söylemi hatırlatılarak yönelttiğimiz soru üzerine ise, Serdar Denktaş’ın yanıtı sert oldu.
“Mustafa Gökmen’i bakanlık koltuğuna oturtmak için bakanlıktan istifa ederken de mi, popülizm yapıyordum?” diye soran Serdar Denktaş, şöyle konuştu:
“Bu ülkede popülizmle henüz tanışamayan bir parti varsa, o da DP-UG’dir” dedi. Serdar Denktaş, Türkiye kökenli seçmenler üzerinde popülizm yapıyor” diyerek, neyi kastettiğini bilmem ama Sayın Gökmen bir soruya cevap versin. Mustafa Gökmen’i bakanlık koltuğuna oturtmak için bakanlıktan istifa ederken Serdar Denktaş yine popülizm mi yapıyordu? 1994 yılında Gençlik ve Spor Bakanıydım. Gökmen de sağda solda laf etmekteydi ve ben bakanlıktan ayrılıp yerime Mustafa Gökmen’in atanmasını istedim ve o şekilde Gökmen bakan olmuştu. Bunu yaparken de acaba ben popülizm mi yapıyordum.”



 
Editör: TE Bilisim