Eylemde öğrenciler; “İngilizce eğitim bizim de hakkımız”, “Biz buradayız öğretmenler nerede”, “İngilizce öğrenmek istiyoruz”, “500 öğrencinin İngilizce hakkı göz ardı edilemez”, “Maliye bizi gör”, “Eğitim öğretim için sokakta değil sınıfta olmalıyız”, “Birleştirilmiş sınıf olmaz” yazılı pankartlar taşıdı, “öğretmen isteriz” diye slogan attı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Büyükkonuk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Muhammet Damar ve Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nun konuşma yaptığı eylem, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sonra Maliye Bakanlığı önünde de devam etti.

Çocukların pankart açıp “öğretmen isteriz” sloganları attıkları Maliye Bakanlığı önündeki eylemde, Gülen Yüzler Anaokulu Okul Aile Biriliği adına Osman Çağdaşoğluları bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından eylem sona ererken, KTÖS’ün Alasya Vakıf Anaokulu, Alasya Vakıf İlkokulu, Gülen Yüzler Anaokulu, Şehit Osman Ahmet İlkokulu ve Fikri Karayel İlkokulu’ndaki grevleri ile Büyükkonuk İlkokulu’nda Okul Aile Birliği’nin sendikanın da desteklediği eylemi devam ediyor.

ELCİL: “BİZİ GREVE ZORLUYORLAR”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, iki haftadan beri okullarda grevin devam ettiğini söyleyerek, “Hükümet çocukların eğitim hakkını bilinçli ya da bilinçsiz olarak engelliyor” dedi.

Eğitim yılı başlamadan önce 47 öğretmen eksikliğini Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirdiklerini ancak bakanlığın 10 öğretmen için yetki verdiğini savunan Elcil, eksik 37 kadronun giderilmesini sabırla beklediklerini ifade etti.

Hükümete eğitim ve sağlığa daha çok kaynak ayırmalarını söylediklerini kaydeden Elcil, “Bizi greve zorluyorlar. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değil. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu durumdan hükümet de sorumludur” diye konuştu.

“Eğitim ve sağlık alanında tasarruf olmaz” diyen Elcil, “İlaç, hemşire, doktor alamayan, kaynak bulamayanlar, müşavir atamaya kadro bulabiliyor. Halka değil kişiye yönelik siyaset yapılıyor” dedi.

Bakanlığın bir miktar kadro aldığı yönünde söylentiler duyduklarını belirten Elcil, ihtiyacı tamamlamanın hükümetin görevi olduğunu, bundan daha azının kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Elcil, sonuç alana kadar eyleme devam edeceklerini söyleyerek, destek veren herkese teşekkür etti.

DAMAR: “TEK AMACIMIZ ÇOCUKLARIN İYİ EĞİTİM ALMASI”

Büyükkonuk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Muhammet Damar da yaşanan sorunları çözmek için eylem yaptıklarını, birleştirilmiş sınıf sorununun devam ettiğini kaydetti.

Okulda dört öğretmenin görev yaptığını, yeni eğitim yılının sorunlarla başladığını, eksik öğretmen bulunduğunu söyleyen Damar, “Yetkililer okulun eğitimde yetersiz olduğunu görmüyorlar mı?” diye sordu.

Damar, eğitimde kaliteyi yakalayabilmek için sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Tek amaçlarının çocuklarının iyi bir eğitim almasını sağlamak olduğunu söyleyen Damar, iki öğretmen talebine karşılık bir öğretmen gönderileceğinin söylendiğini, bunun sorunu çözmeyeceğini kaydetti.

SENNAROĞLU: “EYLEME TAM DESTEK VERİYORUM”

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da eyleme katılarak, tam destek verdi.

Sorunun çözülmesi için köprü kurmaya çalıştıklarını, yetkililerle görüşme yaptıklarını, çeşitli önerilerde bulunduklarını söyleyen Sennaroğlu, görüştüğü yetkililere farklı çözüm önerilerinde bulunduğunu ifade etti.

Sennaroğlu, “Gerekirse ben maaşımı almam iki öğretmeni biz ödeyelim. Artık bu iş çözülmelidir” dedi.

ÇAĞDAŞOĞLULARI: “ÖĞRETMEN SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

Maliye Bakanlığı önündeki eyleme katılan ve Gülen Yüzler Anaokulu Okul Aile Birliği adına açıklama yapan Osman Çağdaşoğluları, okul öncesi eğitimde yaşanan sorunların çözüme ulaşamadığını, öğretmenlerin atanması sorunun kangren haline gelmeden çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Çağdaşoğluları, eğitim ve sağlıkta tasarruf yapılmaması gerektiğini söyleyerek, çocukların hakkı olan eğitimin verilmesi için eylem yaptıklarını kaydetti.
Editör: TE Bilisim