Sokak aydınlatmaları ile ilgili olarak belediyelerin tüketicilerden tahsilat yapmasına son veren ve bu yetkiyi Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’na devreden yasal düzenleme bir kararname ile gerçekleştirilmişti. Kararnamenin süresi dolunca yeniden kararname çıkartma yoluna gidilmişti. Yeni hükümet önünde süresi bitmek üzere olan bir kararname buldu.

Sendikamız, ilgili Bakan’ı ziyaretle geçmişteki gelişmeler hakkında bilgi vermiştir. Kararnamede KIB-TEK’i yetkilendirmenin sürekli olabilmesi için Meclis tarafından yasallaştırılması gerekmektedir. Bu gerçekleşince KIB-TEK de kalıcı ekipman ve elemanlarla tüketicilerimize daha kaliteli hizmet verebilecektir.

Kamusal alan içerisinde belediyelerin de sokak ışıkları hariç halen ödenmemiş borçları dağ gibidir. Bu sorunlar süratle ele alınmalıdır.

EL-SEN, KIB-TEK’i yakından ilgilendiren kararname, Meclis’in ilgili komitesinde ele alınırken söz hakkı talep etmiş ve Meclis Başkanlığı’na yazılı olarak başvurmuştur. Sendikamız elektrik ve enerji konusunda kamuda yapılacak herhangi bir girişimde katılımcılık ilkesi ışığında görüşlerini ilgililerle paylaşmak ve katkı koymak şeklindeki tutumunu sürdürmeye devam edecektir.





Çağlayan CESURER
EL-SEN Yönetim Kurulu (a)
Başkan
 
Editör: TE Bilisim