Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’nin Türkiye ile imzalanan ekonomik protokolü iptal edeceğini, özelleştirilen KTHY, Ercan, DAÜ, DAİ, DAK ve diğer kurumları yeniden halkın malı yapacağını iddia etti.

İzcan, yaptığı yazılı açıklamada, Meclis’te temsil edilen dört partinin hepsinin de hükümette veya koalisyonlarda yer aldıkları dönemlerde dayatma ekonomik paketlere onay verdiklerini ve Kıbrıslı Türklerin üretimden koparılarak bağımlılaştırılmasına zemin hazırladıklarını ileri sürdü.

İzzet İzcan, BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’nin “Ankara karar verir, Lefkoşa uygular” dönemine son vereceğini, bundan böyle Lefkoşa’nın alacağı kararlara Ankara’nın saygı göstereceği görüşünü dile getirdi.

UBP hükümetinin imzaladığı 2013-2015 ekonomik protokolünün önceki ekonomik paketler gibi dayatma ve yıkım getiren bir paket olduğunu, Kıbrıslı Türklere ait bir çok kurumun özelleştirilip peşkeş çekildiğini, Kıb-Tek ve Kooperatif gibi kurumların ise özelleştirme listesinde bulunduğuna savunan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Dayatma ekonomik paketler sonucu toplumumuz sahip olduğu herşeyi kaybetmekte ve her geçen gün daha da fakirleşmektedir. Maaş ödemeleri bile tehdit olarak kullanılmaktadır. Biz bu yapıyı değiştireceğiz” iddiasında bulundu.

İzcan, BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’nin yeni katılımlar ve halkın desteği ile güçlenmeye devam edeceğini ve 28 Temmuz’da tüm ezberleri bozacağını da kaydetti. 
Editör: TE Bilisim