Ekonomik Koordinasyon Kurulu, Reel Sektör Danışma Kurulu’nun temsilcilerinin de katılımıyla 5’inci toplantısını gerçekleştirdi.

Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı başbakanlık toplantı salonunda dün saat 15:00’te gerçekleşti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında gerçekleşen Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında, ülkede ve dünyada yaşanan son ekonomik gelişmeler yanında bütçede öngörülen kamunun yatırımlarının daha etkin olarak gerçekleştirilmesi, yerel ürünlerin kullanımının artırılması, ülke ekonomisi ile ilgili ihtiyaç duyulan istatistiki verilerin yaygınlaştırılması ve kamuoyu ile paylaşılması yönünde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Ayrıca Reel Sektör Danışma Kurulu’nun hazırlamış olduğu Sınır Ötesi Ticaret Stratejisi Eylem Planı’nın sunumu yapıldı ve konu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Reel Sektör Danışma Kurulu’nun hazırlamış oldukları ve bundan sonra hazırlayacakları çalışmaların vakit kaybetmeden değerlendirilebilmesi ve hayata geçirilebilmesi için Başbakanlık ve ilgili bakanlıkların, müsteşar ve bürokratları ile hayata geçirilmesine yönelik işbirliği yapılmasına ve Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun Reel Sektör Danışma Kurulunun da katılımı ile rutin olarak ayda bir kez toplanması yönünde karar alındı. 
Editör: TE Bilisim