“BAŞSAVCILIK SİYASETİN GÖLGESİNDE” 

Çiğdem Aydın

Cumhuriyet Meclisi’ne ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti siyasi tarihine adını icraatlarından çok rüşvet iddialarıyla yazdıran eski vekil Ejder Aslanbaba, İskele Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Aslanbaba Başsavcılığı ise siyasetin kurbanı olmakla eleştirdi.

Siyaseti hiç bırakmadığını ve bırakma niyeti olmadığını ifade eden Ejder Aslanbaba , ‘İskele benim bölgem ve iskele halkına güveniyorum. Onlar da bana güveniyor kanaatimce’ dedi.

Adının ‘rüşvet verildi –aldı –kanıtladı’ vs.. gibi olaylarla anılmasından bir rahatsızlık duymadığını belirten Aslanbaba , Başsavcı’nın kamuoyuna bir açıklama yapması gerektiğini fakat bu olayların üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hiç bir açıklama yapılmamasını manidar bulduğunu vurguladı.

Hatırlanacağı üzere Ejder Aslanbaba Geçiş Hükümetinin Başbakanı Sibel Siber hükümetinin güven oylaması sırasında meclis kürsüsünde söz alarak ,DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ve dönemin Milletvekili Ahmet Kaşif’in kendisine “güven oylaması sırasında evet demesi ve milletvekiliğinden istifa etmesi karşılığında 7 bin 700 Dolar rüşvet teklif ettiğini “ iddia ederek, kamuoyunun ve Türkiye Basınının da gündemine oturmuştu. Bu konuyla ilgili mali polisler devreye girmiş ve ilgili vekillerin de dahil olduğu soruşturma başlatılarak ifadeler ve emareler alınmıştı.



“5 AYDIR BAŞSAVCILIK NEDEN SUSKUN”
Ejder Aslanbaba parlementoda böyle bir olay yaşandı ve Başsavcılık 5 ay geçmesine rağmen ne kamuoyuna ne de bana suçlumuyum değil miyim bir açıklama yapmadı. “ben suçluysam bilmek istiyorum değilsem de bilmek istiyorum “ dedi . Aslanbaba ülkede siyasetin adaletin üzerinde hareket ettiğini veBaşsavcılığı da siyasetin gölgesinde kalmakla eleştirdi.
Açtığı davanın arkasında olduğunu da ifade eden Aslanbaba , polise giderek soruşturmanın akıbetini sorduğunu iddia ederek kendisine soruşturmanın tamamlanarak Başsavcılığa gönderildiğinin söylendiğini belirtti.
Başsavcıyı adaletin geç tesseli etmesiyle eleştiren Ejder Aslanbaba “geç gelen adalet ,adaletmidir buna cevap versin” dedi. Aslanbaba “ben kral çıplak dedim Başsavcı da kralın çıplak olduğunu biliyor açıklasın” diyerek Başsavcılığı göreve çağırdı.

Ülke gündemine oturmuş parlementonun ilk kez itibarının sorgulandığı bir olayda Başsavcılığın sessiz kalmasının nedenlerini halkın sorgulaması gerektiğini kaydederek böyle bir olayda sessizliğini koruyan Başsavcılık sıradan vatandaşın adalet istemine nasıl cevap verir diye sordu.
KKTC’de bir Başbakanın imzasının taklit edildiği yönünde kamuoyu günlerce konuştu diyen Aslanbaba bunu bile sorgulamıyoruz sonucu ne oldu o davanın soran yok bizimki de böyle işte diyerek sitem etti.



“YENİ SİYASİ OLUŞUM YOLDA”

Ejder Aslanbaba İskele Belediye Başkanlığına şu an için bağımsız aday olduğunu fakat kasım sonu aralık başı yeni oluşacak bir siyasi partiden de aday olabileceğini açıkladı. Aslanbaba ekip arkadaşlarıyla yeni bir parti kuracağını bu partiyi kurmak için de yurt dışındaki iş adamlarından maddi destek alacaklarını ifade ederek solun sağında –sağın solunda bir parti olacak demesine rağmen parti ismi vermekten kaçındı.

Kurulacak olan yeni siyasi partinin kurulamaması halinde siyasi yaşamına devam edeceğini vurgulayan Aslanbaba yeni oluşumun vizyonu ile ilgili sorulan sorulara cevap vermedi. Yeni oluşturulması planlanan siyasi partide eski siyasetçiler ve iş adamları olacağını fakat şu anda Belediye Başkanlığı için oluşturulan ekipte avukatların , mimarların, mühendislerin olduğunu tek siyasetçinin kendisi olduğunu belirtti. Bugünün siyasi partilerini iş adamlarının oyuncağı olmakla eleştiren Aslanbaba bu yapıyı yıkacak bir siyasi oluşum oluşturacağını iddia ederek “bize katkı koyacak olan iş adamları ve vatandaşlar yurt dışında yaşıyor ve tabi ki koyacakları katkılar da müdahale edebilecekleri meblağlar olmayacak ama şimdi KKTC’deki siyasi partiler böyle değildir”dedi.

ASLANBABA MALİYE’Yİ DE GÖREVE ÇAĞIDI

Maliye Baş müfettişini de göreve çağırıyorum diyen Aslanbaba siyasi partilerin seçim harcamalarını araştırsınlar her partinin vekil sayısına göre kişi başı alınan katkının 6 bin 500 TL.olduğunu harcamalarla giderlerin tutmadığını iddia ederek Maliye baksın eğer bakabiliyorsa o zaman hangi iş adamları hangi siyasi partileri yönetiyor iddiasını yineledi. “Paralar hep masa altından geliyor Başsavcılık baksın” diyen Aslanbaba ben bu düzeni yıkacağım dedi. Demokrat Parti sağ’ın alternatifi olamadı TDP ise solun alternatifi değil bunu halk oylaması göstermiştir diyen Ejder Aslanbaba halkın alternatif yeni oluşumlara ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

“10 -15 YIL BELEDİYE BAŞKANLIĞINA SON”
Kendisine varolan çok borcu olduğunu hatırlatan Çiğdem Aydın’a “kimin borcu yok” diye cevap veren Aslanbaba “kimse dolandırıcı olarak anılmıyor ama “ sorusuna ise “kimseyi dolandırmadım ,çıksınlar açıklasınlar kimi dolandırdım bir kişi çıksın ve söylesin” diyerek yanıt veren Aslanbaba insanları karalamak kolaydır esas olan bana da sorulmasıdır ama bazı gazeteciler bunu yapmadı dedi. Aslanbaba projelerimiz ve projelerimizin karşılığında gerçekleştirmek için TC Yardım Heyetine güveniyorum bölgemde etkiliyim rakiplerim var ama 10 -15 yıl da Belediye Başkanlığı olmaz artık değişim zamanı gelmiştir heyecanlı yeni Belediye Başkanları bu ülkede yerel yönetimlerde çok şey yapabilir ,ben de bunlardan biriyim takdir halkındır dedi.
 
Editör: TE Bilisim