Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nden (UNFICYP) alınan bilgiye göre, Eide’in Cuma günü Larnaka Havaalanı’na gelişinin ardından saat 16:00 civarlarında Lefkoşa’da olması bekleniyor.

Eide, aynı gün saat 18:00’de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, saat 19:30’da ise Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret edip görüşecek.

Eide’in hem Anastasiadis hem de Eroğlu’yla gerçekleştirilecek görüşmeler sonrasında basına açıklama yapması da bekleniyor.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, 6 Eylül Cumartesi günü Kıbrıslı Türk ve Rum Müzakereciler Kudret Özersay ve Andreas Mavroyannis’le ayrı ayrı bir araya gelecek. Cumhurbaşkanlığı’dan alınan bilgiye göre Eide-Özersay görüşmesi saat 15:30’da başlayacak.

Eide, Pazar günü, UNFICYP yetkilileriyle birlikte ara bölgede incelemelerde bulunacak ve 8 Eylül Pazartesi günü adadan ayrılacak.

Eide’in adada bulunacağı süre zarfında yapılacak temaslarda, 2 Eylül için planlanan ancak Eide’nin gelişi nedeniyle ertelenen Eroğlu-Anastasiadis görüşmesinin gün ve saati de belirlenecek.
Editör: TE Bilisim