Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bugün BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştüğü haber verildi.

Rum haber kaynaklarına göre görüşmenin ardından açıklamada bulunan Eide, görüşmelerin askıya alınmasına neden olan koşulların kısa süre içerisinde sonlandırılabileceğine dair artan bir hissiyata sahip olduğunu belirtti.

Sadece görüşmelerin yapılacağı değil, görüşmelerin hızlanıp hızlanmayacağına bakacakları bir atmosfere girilmesi yönündeki beklentisini dile getiren Eide, görüşmelerin ne zaman başlayacağı sorusu karşısında, Türk Navtex’inin 6 Nisan’da son ereceğine işaret ederek, bunun, görüşmelerin yeniden başlamasına yapıcı yönde katkıda bulunacak bir faktör olduğunu söyledi.

Eide ayrıca, doğalgaz alanındaki gelişmelerin, görüşmelerin yeniden devam edebileceği bir ortama sahip olunmasını sağlayacak bir yönde ilerlediğini söyledi.

Görüşmelerin askıya alınmasıyla ilgili sebepler yokken bir fırsat penceresinin oluşturulabileceğinden söz eden Eide, “Böyle bir dinamik olursa bunu kullanacağız” diyerek, şimdi yapmaya çalıştıkları şeyin, bunun mümkün olması durumunda ne yapacaklarını tartışmak olduğunu söyledi 
Editör: TE Bilisim