Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Gündem Kıbrıs Web TV’de yayınlanan ve Çiğdem Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ‘Günaydın’ programına katıldı.

Amcaoğlu, artan Koronavirüs vakalarına işaret ederek, okullardaki vakaların her akşam kendilerine ulaştığını ve her Cuma kamuoyu ile paylaştıklarını vurguladı.

Meteoroloji Dairesi yarın için fırtınamsı rüzgâr uyarısı yaptı Meteoroloji Dairesi yarın için fırtınamsı rüzgâr uyarısı yaptı

“Eğitimi kapatma gibi bir talihsizlik yaşanmaması gerekiyor” diyen Amcaoğlu, Koronavirüsle mücadelenin birkaç yıl daha devam edebileceği de belirtti ve “Şu anda hem öğretmenler hem öğrenciler okula gitmek için gerekenleri yapıyor” şeklinde konuştu.

Her ay Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile toplantı gerçekleştirdiklerini de dile getiren Amcaoğlu, “Daha iyi tedbirleri almak adına adımlar atıyoruz. Bir baba olarak ben çocuğumu rahatlıkla okula gönderebiliyorum” dedi.

Eğitim Bakanı Amcaoğlu, “Ailelerden yazılı izin aldığımız aşılanması eksik olan çocuklarımızın aşılanması için sahaya çıktık. Sağlık Bakanlığı okullara giderek aşılamayı gerçekleştiriyor. Aşılamaya tekrardan hız verdik. Amacımız bir hafta içerisinde bu çocuklarımızı aşılamak olacak. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan Ocak ayı sonuna kadar hedeflerimizi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Amcaoğlu, eğitimde geri kalma noktasında da gerekenlerin yapılacağının altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi