Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları, Girne Rehabilitasyon Merkezi’ndeki vatandaşlarla birlikte zaman geçirme fırsatı da buldu, onlarla sohbet etti, hepsinin birbirinden farklı yeteneklerini izledi.

Ahmet aslında konuşamıyor, istediklerini karta dokunarak anlatıyor. Şimdi, özel yaptırılan büyük tuşlu klavye sayesinde, kendi yaşamını anlatan kitap yazıyor…


Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Uzmanları, Girne Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
Merkeze ziyarette, şirket çalışanlarından toplanan kıyafetler, yardım amaçlı düzenlenen kermeslerde satılmak üzere yetkililere verildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları, Girne Rehabilitasyon Merkezi’ndeki yurttaşlarla birlikte zaman geçirme fırsatı da bulurken, onlarla sohbet etti, hepsinin birbirinden farklı yeteneklerini izledi.

Bunlardan birisi vardı ki Turkcell'lileri adeta hayretler içinde bıraktı.
Engelli genç Ahmet Bilgili, kendi hayatını anlatan kitap projesini Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları ile paylaştı.
Ahmet Bilgili, Üniversite'nin gazetecilik bölümünden üçüncülükle mezun oldu.
Ahmet şimdi de kendi hayatını anlatan bir kitap yazıyor, el işi yapıyor, halı örüyor. Ahmet aslında konuşamıyor, istediklerini karta dokunarak anlatıyor. Kitabını ise özel yaptırılan büyük tuşlu klavye sayesinde ve yakınlarının desteğiyle yazıyor.

RamadanTömay oradaki en yaşlı kişilerden biri. Boyama kartlar yapıp isteyenlere bağış niteliğinde veriyor.
AdemCanbulatManicioğlu el çalışmaları, el bezleri ve dokuma küçük halılar yapıyor.
Melek Şerbetçioğlu, Tijen Eminsen, Filiz Can sulu boyama yapıyor. Ayten Çemender örgü örüyor. Dilek kuvvetli de taş boyuyor, sulu boya yapıyor.Kemal Özdenefe arkadaşlarıyla güzel zaman geçiriyor, sohbetler ediyor.
Yeşiladalı: Kıbrıs genelinde ilk ve tek

Girne Rehabilitasyon merkezi Başkanı Nuray Yeşiladalı, Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarının ziyaretinden duyduğumu memnuniyeti dile getirirken, merkezle ilgili de şu bilgileri verdi:
“Girne Rehabilitasyon merkezi dünyada bilinen diğer adıyla ‘CheshireHomes’ bir Vakıf’tır. Bu vakıftan, 50 ülkede 250 adet var. Biz Kıbrıs genelinde ilk ve tekiz. 3 ödenekli personelimiz mevcut. Başkan yani ben ve yönetim kurulu olarak 12 kişi gönüllüyüz. 3 de gönüllü annemiz vardır. Onlar da gelip arkadaşlarımızla ilgileniyor, gün içinde onlara çeşitli şeyler öğretiyorlar.”
Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde merkeze, ilgi ve desteklerinin süreceği belirtildi.




 
Editör: TE Bilisim