Dürüst, ziyaret sırasında CAS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özçelik, Genel Müdür Fikret Çavuşoğlu ve personel ile görüştü.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dürüst, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Ercan Havalimanı’nda yer hizmetleri konusunda çok önemli katkılar sağlayan CAS’ın sahipsiz kalmadığını ve sonuna kadar sahip çıkılacağını söyledi. Dürüst, CAS’ın bundan sonraki süreçte çok daha güçlü, ekonomik ve dinamik bir yapıya kavuşturulabilmesi için gereğinin yapılacağı konusundaki kararlılığın altını çizdi.

Dürüst, CAS personelinin sıkıntı ve sorunlarının giderilmesine katkı koymak, turizm ve ulaşım sektörlerine ciddi anlamda hizmet eden yer hizmeti görevini yürüten personeline destek vermek için CAS Merkezi’ni ziyaret ettiklerini belirtti. Kemal Dürüst, “Burada CAS’tan birçok kişi evlerine ekmek götürüyor. Çalışanlar ve hizmet alımı açısından birçok uçak firmalarının önemsediği bir kuruluştur. Bütün dünyada bu hizmetler nasıl yapılıyorsa bundan sonraki süreçte çağdaş hizmetler götürme adına kararlı politikalarımızı ortaya koyacağız” dedi.

CAS’ın düne göre bugün daha iyi durumda olduğunu ifade eden Dürüst, “CAS, her şeyiyle yeterli konumdadır diyecek noktada değiliz. Ama yarınlarda daha iyi olması için bugün gerekli tedbirleri alacağız.

Çalışanlara da daha iyi hizmet sunmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

KKTC’nin turizm ve eğitim adası olduğuna dikkat çeken Dürüst, ada ülkesinde hava taşımacılığının büyük bir önem taşıdığını kaydetti. Yer hizmetleri açısından uçaklara kaliteli hizmet verilmesi için çağdaş donanımın sağlanacağını ifade eden Dürüst, “Bakanlık olarak Ercan Havalimanı’nda verilen hizmetleri yakından takip edeceğiz. Destek olmak için de bütün çabayı ortaya koyacağız” şeklinde devam etti.

Dürüst, CAS personeline de seslenerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Eski ya da yeni, bu partiden ya da şu partiden ayırım yapmaksızın, hepiniz bizler için aynı değere sahipsiniz. CAS çalışanları olarak, buranın güçlenerek büyümesi bizlerle birlikte sizlerin emek ve çabasına da bağlıdır. O yüzden hepiniz, buranın güçlenmesi ve yarınlarda da var olabilmesi için, bizlerle birlikte canla başla çalışacağınıza olan güvencimi sizlerle paylaşıyorum”.
Editör: TE Bilisim