Akdeniz TV’ye konuk olan UBP Gazimağusa Milletvekili Suat Bora Durdu;

UBP tek başına iktidar olacak
-UBP birinci parti çıkacak ve hükümeti kurarak yoluna devam edecek.
-Son günlerde sahibi ve içeriği olmayan anketler yayınlanıyor. Birileri herhalde kendi şahsi düşüncelerini bu şekilde yansıtıyor
-CTP 2003 tarihinde dolar yağacak, herkes ev sahibi olacak diye iktidara geldi. Vatandaş da inandı gökten paralar yağacak diye. O dönemde seçime gidildiğinde UBP olarak 19 milletvekili çıkardık
-CTP ile UBP arasında icraat farkı var. CTP iki dönem iktidar oldu ve bu dönemlerde hükümeti beceriksizce yönettiler. Son çoğunluk ellerinde olmasına rağmen meclisi terk ettiler gittiler
-Ekonomik paketi gözden geçireceklermiş. Maaşları nasıl ödediler? Şeffaf hükümet dediler. Ekonomik paketi gözden geçireceğiz diyorlar ancak paket ile ilgili kötü bir şey bulamıyorlar
-UBP çok şeyler yaptı. Memleketin can damarı su ve elektrik projesi ile bu memleket kalkınacak duruma gelecek. Asrın projesi bu. Bugün köylümüz hayvancımız gelecek su ile çok rahat edecek. Devlette çalışmaya ihtiyaç kalmayacak. İhracatın da yolu açılacak. Elektrik fiyatları da düşecek
-UBP tek başına iktidara gelecek. Sanayi siteleri yapılacak. Eskiden sanayi arsası veriliyordu. Sanayi sitelerinde dükkanların anahtarları teslim edilecek. Toplu Konutlar yapılacak ve halkımız arazi almaktansa anahtarını alacak ve bu sıkıntılardan kurtulacak . 2014 yılında gençlerimiz artık kendi parasını kendi kazanacak,
-Halkın siyasetçiye güveni azaldı. Halkımızın Partisine mühür vurduğunda istediği kişileri ödüllendirme hakkı var. UBP’nin kadrosunda çok başarılı adaylar var. UBP’ye mühür vurulacağına inanıyorum.
-Vatandaşın öncelikle partisine sahip çıkması gerekiyor. UBP seçmeni partisine sahip çıkacak mührünü vuracak. Partimizden çeşitli arkadaşlar istifa edip gittiler. Ama UBP köklü parti ki kuranları bile yıkamadı.
--
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili adayı Suat Bora Durdu, 28 Temmuz milletvekilliği erken genel seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nin tek başına iktidar olacağını söyledi.
Son günlerde gerçekleştirilen anketleri de eleştiren Suat Bora Durdu, “Sahibi, içeriği olmayan anketler yayınlanıyor. Birileri herhalde kendi şahsi düşüncelerini bu şekilde yansıtıyor”dedi.
Akdeniz TV’de usta gazeteci Şinasi Başaran’ın “Günaydın Akdeniz” programına katılan UBP Gazimağusa milletvekili adayı Suat Bora Durdu, konuşmasında Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni de sert bir dille eleştirdi.
“CTP’nin ‘dolar yağacak. Herkes ev sahibi olacak’ diyerek i 2003 yılında iktidara geldiğini belirten Suat Bora Durdu, buna rağmen UBP’nin o dönemde 19 milletvekili çıkardığını vurguladı.
UBP Gazimağusa milletvekili adayı Suat Bora durdu şöyle dedi:
“CTP 2003 tarihinde dolar yağacak, herkes ev sahibi olacak diye iktidara geldi. Vatandaş da inandı gökten paralar yağacak diye. O dönemde seçime gidildiğinde UBP olarak 19 milletvekili çıkardık.”
UBP’nin köklü bir parti olduğuna dikkati çeken Durdu, “CTP ile UBP arasında icraat farkı var. CTP iki dönem iktidar oldu ve bu dönemlerde hükümeti beceriksizce yönettiler. Son çoğunluk ellerinde olmasına rağmen meclisi terk ettiler gittiler” şeklinde konuştu.
Suat Bora Durdu, CTP hükümetleri döneminde maaş sıkıntısı çekildiğini ancak UBP döneminde bu gibi olayların yaşanmadığını söyledi.
Başbakan Sibel Siber’in şeffaflıkla ilgili söylemlerini de değerlendiren UBP Gazimağusa milletvekili adayı Suat Bora durdu şu ifadeleri kullandı:
“Ekonomik paketi gözden geçireceklermiş. Maaşları nasıl ödediler? Şeffaf hükümet dediler. Ekonomik paketi gözden geçireceğiz diyorlar ancak paket ile ilgili kötü bir şey bulamıyorlar. Hükümet olmak basit bir şey değil. “
UBP hükümetleri döneminde bir çok projeye imza atıldığını anlatan Durdu, asrın projesi olarak adlandırılan su ve elektriğin Türkiye’den KKTC’ne gelmesi ile birlikte halkın yüzünün güleceğini belirtti.
UBP Gazimağusa milletvekili adayı Suat Bora Durdu şunları söyledi:
“UBP çok şeyler yaptı. Memleketin can damarı su ve elektrik projesi ile bu memleket kalkınacak duruma gelecek. Asrın projesi bu. Bugün köylümüz hayvancımız gelecek su ile çok rahat edecek.
Devlette çalışmaya ihtiyaç kalmayacak. İhracatın da yolu açılacak. Elektrik fiyatları da düşecek. “
Güney Kıbrıs’taki ekonomik krize de değinen Durdu, Güney Kıbrıs’ta çalışanların maaşlarını alamadığını, bankalardaki paralarına el konulduğuna da vurgu yaparak, “Anavatanımız bereket versin arkamızda da böyle günler yaşamıyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin 3 milyar 300 milyon TL yardımda bulunduğunu hatırlatan UBP Gazimağusa Milletvekili Suat Bora Durdu, bunun sadece 300 milyon TL’sinin cari yardımlara geri kalanının ise alt yapı yatırımlarına gittiğini ifade etti.
UBP’nin bu seçimlerde tek başına iktidara geleceğini dile getiren Suat Bora durdu şöyle dedi:
“UBP tek başına iktidara gelecek. Sanayi siteleri yapılacak. Eskiden sanayi arsası veriliyordu. Sanayi sitelerinde dükkanların anahtarları teslim edilecek. Toplu Konutlar yapılacak ve halkımız arazi almaktansa anahtarını alacak ve bu sıkıntılardan kurtulacak . 2014 yılında gençlerimiz artık kendi parasını kendi kazanacak.”
Suat Bora Durdu, geçirilen faiz yasasına uymayan bankaları da eleştirerek, bu gibi konuların mahkemelerde çözüleceğine inandığını belirtti.
PARTİYE MÜHÜR
Suat Bora Durdu, halkın siyasetçiye güveninin azaldığının görüldüğüne işaret ederek, halkı 28 Temmuz milletvekilliği erken seçimlerinde sandığa giderek vatandaşlık görevi olan oy kullanmaya çağırdı.
UBP Gazimağusa Milletvekili adayı Suat Bora Durdu şöyle dedi:
“Halkın siyasetçiye güveni azaldı. HalkımızınPartisine mühür vurduğunda istediği kişileri ödüllendirme hakkı var. UBP’nin kadrosunda çok başarılı adaylar var. UBP’ye mühür vurulacağına inanıyorum. UBP çizgisi olan bir parti. En genç teşkilatına sahip olan bir partidir. İdeolojisi olan bir parti UBP.Birilerinin aleyhine kurulduğu hesapların güdüldüğü bir parti değil. Çizgileri olan bir partidir.”
Güney Kıbrıs’a bir yılda gelen turist sayısının 3 milyon olduğunu hatırlatan Suat Bora Durdu, turizmde son zamanlarda KKTC’de de büyük gelişme olduğunu da söyledi.
UBP Gazimağusa milletvekili adayı Suat Bora Durdu, “KKTC’de okuyan yaklaşık 60 bin öğrenci var. Bu da yaklaşık 3 milyon turiste tekabül ediyor” şeklinde konuştu.
UBP’Yİ KURANLARI BİLE YIKAMADI
Vatandaşın öncelikle partisine sahip çıkması gerektiğinin önemine işaret eden Suat Bora Durdu, UBP’yi kuranların bile bu partiyi yıkamadığına dikkati çekti.
Suat Bora durdu, “Vatandaşın öncelikle partisine sahip çıkması gerekiyor. UBP seçmeni partisine sahip çıkacak mührünü vuracak. Zor bir dönem geçiriyoruz. Partimizden çeşitli arkadaşlar istifa edip gittiler. Ama UBP köklü parti ki kuranları bile yıkamadı. Gazimağusa UBP’nin kalesidir. Kişiler gelip geçicidir” şeklinde konuştu.
CTP ve DP’nin Türkiye ile çok iyi ilişkiler içerisinde olabileceğini düşünmediğini kaydeden Suat Bora Durdu, “Halkımızın maaşlarını her zaman alabilen bu yatırımları KKTC’ne getirebilecek hükümetin iktidara gelmesi gerekir. Bunun da birinci adresi UBP.. UBP Türkiye ile sıcak ilişkiler kurmuştur. UBP Türkiye’yi anavatan kabul etmiştir ve bu tür yardımları sürekli artarak KKTC’ne getirecek tek partidir” dedi.
UBP Gazimağusa Milletvekili adayı Suat Bora Durdu, iktidara geldikleri takdirde, öncelikle esnafa sicil affı çıkaracaklarını belirtti.
Suat Bora Durdu sözlerini şöyle tamamladı:
“İşverenler vergi, Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı borçları nedeniyle zor durumda. Esnafın büyük bir kısmı bankalarla sıkıntı yaşıyor. Düşük faizle kredi alma şansları azaldı. Bunlar 28 temmuzda yapılacak yeni UBP hükümetiyle esnafımız ve KOBİ’ler rahatlayacak. Esnafımıza öncelikle sicil affı çıkaracağız ve esnafımızı rahatlatacağız. KOBİ’lerimizin de önü açılacak.”

 
Editör: TE Bilisim