Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Gençlik Kolları, KKTC’nde bulunan Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği yetkilileri onuruna yemek verdi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, yemekte konuşan UBP Lefkoşa İlçesi Gençlik Kolları Başkanı Sami Osmanlı, Kıbrıslı Türklerin 1571 yılından beri, Kıbrıs’taki mevcudiyetini Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte korumakta ve kollamakta olduğunu belirtti.

Osmanlı, “Kıbrıslı Türklere karşı yapılan, ambargolara, uluslararası etik dışı adaletsizlere, Hıristiyanlık ve Yahudilik yama baskılarına seyirci olmayıp, zulüm edilen bizlerin yanında olduğunuz için sizlere şahsım ve UBP Gençlik Kolları adına teşekkür ederim. Dostluğumuz baki, yaptıklarımızın da hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği başkanı Sedat Adakan da yaptığı konuşmada; “Kalbimiz Kıbrıs Türkleri ile birlikte atıyor. KKTC Gençlerinin de Türklük Dünyası ile birlikte hareket etmesi en doğal haklarıdır. Biz her zaman Kıbrıslı Türk Kardeşlerimizin yanında olduk, ebediyete kadar da yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra UBP Gençlik Kolları Başkanı Sami Osmanlı, Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği Sedat Adakan’a bir plaket takdim etti.

Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Adakan, Genç Türkmenler Cemiyeti adına İbrahim Demirel ile Afganistan Dostum Vakfı adına Batur Dostum, Sami Osmanlı’ya birer plaket takdim ettiler.
Heyete KKTC ziyaretlerinde, Hasan Kurumanastırlı başkanlığındaki Genç Mücahitler Derneği Heyeti eşlik etti.

Editör: TE Bilisim