Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mert Taşkın, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 25 Haziran’da gerçekleşecek olan ara seçimde bağımsız milletvekili adayı olduğunu duyurdu.

Dr. Taşkın, “Ülkemizde herkesin, dilediği yerden (özel, kamu) ücretsiz bir sağlık hizmeti alabileceği çalışabilir bir ‘sağlık sistemi’ yol haritası (manifesto) ile bu seçimde aday oldum” dedi.

“Bağımsız olarak gireceğim bu seçimde, halk bana vekalet görevi verirse, ülkemizdeki sağlığı ilgilendiren tüm sorunlar ve çözümleri konusunda onların sesi olacağım” diyen Taşkın, seçilmesi durumunda halkın görüşlerini alarak, bunları Meclis’e taşıyacağını belirtti.

Dr. Mert Taşkın’ın açıklaması şu şekilde:

“Hayatta en önemli 2 şey vardır:

1- Sağlıkla nefes alabilmek

2- Sağlıkla nefes verebilmek

Bu durumu pandemi döneminde daha iyi anladık.

Bu yazdıklarımı okuyan istisnasız herkesin, günün birinde ülkedeki sağlık sistemine yolu düşecektir.

Daha iyi bir sağlık sistemi mümkündür.

KKTC yi bir apartmana benzetirsek, kolonları Sağlık, Eğitim sistemleri, ekonomi, çevre vb. dir. Binadaki dairelerimiz lüks de olabilir, kötü de olabilir.

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesinde trafik kazası.. 1 ölü Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesinde trafik kazası.. 1 ölü

Yaşanan deprem felaketinde şunu da gördük ki, kolonlar sağlam değilse dairelerinizin özelliğinin pek önemi yoktur. Sadece bir depreme bakar. Mesela pandemi, ülkemiz için hafif şiddette bir depremdi. Sallandı ama yıkılmadı.

Ülkemizde herkesin, dilediği yerden (özel, kamu) ücretsiz bir sağlık hizmeti alabileceği çalışabilir bir “SAĞLIK SİSTEMİ” yol haritası (manifesto) ile bu seçimde aday oldum. Bu manifesto, yıllar içerisinde çok çeşitli yerlerde yaptığım çalışmaların bir derlemesidir. Hiçbir siyasi partide bu kadar detaylı hazırlanmış bir yol haritası görmedim. Hazırladığım bu planı dileyen herkesle istediği platformda tartışabilirim. Ayrıca talep edilmesi durumunda bu konuda gönüllü olarak çalışmaya hazırım.

Bağımsız olarak gireceğim bu seçimde, halk bana vekalet görevi verirse, ülkemizdeki sağlığı ilgilendiren tüm sorunlar (Sağlık, Trafik, Çevre vb.) ve çözümleri konusunda onların sesi olacağım. Halkın görüşlerini alarak, bunları meclise taşıyacağım.

Hayat bir seçimdir. Ya siz seçersiniz, ya da başkası sizin yerinize seçer.

Seçim günü uyanın (veya uyumaya devam edin). Mutlaka sandığa gidip seçiminizi bir şekilde yapın. #1ÇİVİOLUN..

Seçimlerinizin sizlere mutluluk getirmesini dilerim.

Sevgi ve saygılarımla…”

Editör: Haber Merkezi