Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, göreve geldikleri günden itibaren halka gerçekleri anlatma yönünde karar aldıklarını ve bu doğrultuda hareket ettiklerini hatırlatan Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı İdris, yasa gereği her yıl yapılması gereken Dr. Fazıl Küçük’ü anma oyunlarının, geçmiş UBP Hükümeti’nin kaynak ayırmaması sebebiyle yapılamayacağını ancak kendilerinin yine de bu oyunların kalıcı ve sürekli olması için önemli bir adım atıklarını belirtti.

Göreve geldiklerinde oyunların yapılabilmesi için Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) ile istişare içerisine girdiklerini anlatan İdris, kamuoyunun oyunları Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediğine yönelik bilgisi olmasına rağmen, yasaya göre oyunların İçişleri Bakanlığı’nın bünyesinde yer aldığını gördüklerini ve kaynak ayrılmadığını üzülerek tespit ettiklerini söyledi.

Bakan İdris, tüm girişimlere ve sponsor arayışlarına rağmen, oyunlar için aranan kaynağın sağlanamadığını ve bu yıl Dr. Küçük Oyunları’nın yapılamayacağını vurguladı.

İdris, Dr. Küçük Oyunları’nın sürekli ve kalıcı olabilmesi için çok önemli bir adım attıklarını, oyunları İçişleri Bakanlığı’nın uhdesinden alıp, Spor Dairesi’nin uhdesine verilmesi için gerekli çalışmaları yaparak Bakanlar Kurulu’ndan geçirdiklerini belirtti.

Asım İdris,  bundan böyle oyunların bu tip sorunlarla karşılaşılmadan sürekli olarak yapılabileceğini ve gerekli olan kaynağın da yeni bütçe görüşmelerinde ayrılacağını açıkladı.

Editör: TE Bilisim