KIBRIS MANŞET-ÖZEL

Salgınla birlikte ciddi bir ihtiyaç olarak ortaya çıkan pandemi hastanesi için hükümet arayışlarını sürdürüyor.

45 günde hazır olacağı sözü verilen ancak hala bir adım atılmayan hastane için Kıbrıs Manşet yazarı Dr.İlker İpekdal ‘Kolan British Hospital’ı adres gösterdi.

İpekdal, salgın döneminde, hastaların öncelikle yoğun bakım ihtiyaçlarını karşılayacak, yatırılarak tedavi olanağı sunacak olan hastaneyi KKTC’nin yapabilecek bütçesi olamadığını ifade etti.

KKTC’de tam da pandemi hastanesi olma özelliğine sahip olan bir hastane olduğunu ifade eden Dr.İpekdal, Kolan British Hospital önerinde bulundu.

Kolan British Hospital konumu, acil müdahale ve müşahade yatakları, iki ameliyathanesi, ameliyat sonrası ayrı yoğun bakım ünitesi, anjiyografi odası, genel yoğun bakım ünitesi, çocuk yoğun bakım ünitesi, MR ve tomografisi, her bir odasında oksiyen verme ve solunum cihazı çalıştıma altyapısı olan tek yataklı 35-40 kadar hasta odası, taburcu sonrası kontrollerin yapılabileceği poliklinik odaları, laboratuvar altyapısı ile bir pandemi hastanesinde olması gereken neredeyse her şeye sahip.

İpekdal, önyargılardan uzak, üzerinde durulması gereken bu projenin hastanenin sahibi de dahil olmak üzere, herkesin işine yarayacak bir proje olduğunu kaydederek önceliğimiz sağlık ise, gözümüzün önünde duran bu çözüm alternatifi de görmezden gelmemeliyiz diyor.

Editör: TE Bilisim