Dr. Fazıl Küçük Hareketi Başkanı Mustafa Çaluda, Dr. Fazıl Küçük’ün anılarını fikirlerini yaşatmak için yola çıktıklarını belirterek, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Maddi imkanların artmasıyla çalışmalarının önünün açılacağını dile getiren Çaluda, görüşü ne olursa olsun tüm gençleri hareketlerine katılmaya çağırdı.

EROĞLU

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, halkına hizmet eden liderlerin hatırlanmasının ve hatırlatılmasının önemli olduğunu dile getirerek, gençleri kutladı.

Özgürlüğün ve devlete sahip olmanın bedelini unutmamak gerektiğini ifade eden Eroğlu, “halka hizmetin en güzel örneğini Dr. Küçük’te görüyoruz” dedi.

Eroğlu, Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türk halkını uyandırdığını ve öncü olduğunu anlatarak, zorluklarla kurulan devlete sahip çıkılmazsa geleceği başkalarının planlayacağını belirtti.

Yeni nesillere devletin ne zorluklarla kurulduğunu anlatmak gerektiğini söyleyen Eroğlu, geçmişini bilen gençlerin ucuz politikaların arkasından koşmayacağını kaydetti.

“Kıbrıs’ta eksik olan çözümdür barış değil, bunun için de anlaşma lazım” diyen Eroğlu, çözüm çabalarında devletsiz olunmadığının unutulmaması, vurgulanması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, bazı dönemlerde Türkiye’ye karşı tavır oluştuğunu söyleyerek, “bu tür tavırlar lehimize değil, sıkıntılar yaratır, Türkiye’yle iyi ilişkiler Kıbrıs Türkünün menfaatine olacaktır” dedi.

Dr. Küçük’ün de mücadeleye Türkiye’yi düşünerek başladığını, bunun da yazılarından anlaşılabileceğini söyledi.
Editör: TE Bilisim