DP Gençlik Örgütü Haksız Spor Ambargolarına karşı destek arayışlarını sürdürerek TBMM’de temsil edilen siyasi parti gençlik kollarına bir kez daha çağrıda bulundu.
ULUSLARARASI OLİMPİYAT BİLDİRGESİ'ne göre;

“ Spor yapmak bir insan hakkıdır. Ve her birey hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan özgürce spor yapabilmelidir. Spor sayesinde insanlar arasındaki karşılıklı anlayış, arkadaşlık ve birliktelik sağlanır.”

Burada da açıkca görmekteyiz ki bütün dünyadaki gençler gibi Kıbrıs Türk gençliğinin de spor yapma hakkı vardır. Ancak ne yazık ki bu hakkımızın kullanımını anavatan olarak bildiğimiz Türkiye Cumhuriyetinde dahi kullanamıyoruz.

Demokrat Parti Gençlik Örgütü olarak ülke gençliğimize uygulanan Haksız Spor Amborgolarına karşı Birleşmiş Milletlere iki kez kınama mektubu ulaştırmamıza rağmen maalesef olumlu veya olumsuz bir yanıt alamadık.

Bunun yanında biri ülkemizdeki bir çok sivil toplum örgütü olmak üzere, biri de 24 ülkeden misafir ettiğimiz 84 genç arkadaşımızın da destek verdiği iki eylemler düzenledik. Malesef bu eylemlerimiz sonucunda da Birleşmiş Milletler yetkililieri sessiz kalmayı tercih etmişlerdir.

BM’nin haklı davamıza sessiz kalması bizleri yıldırmamış ve Türkiye Cumhuriyetini Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin gençlik kollarına yakın geçmişimizde Ankara'da ziyaretler gerçekleştirip bu insanlık ayıbının sonlanması için destek talep ettik.

Destek talabimizin olumlu karşılandığı bizlere söylenmesine rağmen bu konuda henüz fiili bir sonuca ulaşmadığımızı üzülerek görmekteyiz. Bu noktada iktidarı elinde bulunduran UBP gençlik kollarının da konuya duyarsız kalması sonuca ulaşılamamasının nedenlerinden bir tanesidir.

40 yılı aşkın bir süredir insanlık ayıbı olan haksız spor ambargolarına karşı son olarak İzmir’de yaşadığımız olay ülke gençliğimizi artık isyan noktasına getirmiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi “One Nation Cup” isimli özel turnuva için K.K.T.C. ekibi olan Mağusa Türk Gücü U 15 takımını davet etmişti. Türkiye'ye gitmek için yola çıkan küçük sporcular tanınmış bir devletin takımı olmadıkları gerekçesi ile uçaktan indikleri anda turnuvadan ihraç edildiklerini öğrendiklerinde büyük bir şok yaşamışlardır.

Bu haklı davamızda Türkiye Cumhuriyeti siyasi parti gençlik kollarına konuya duyarlılık gösterip Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki kardeşlerinin sorunlarına çözüm arayışları üretme konusunda ortak çalışma talebimizi yinelemek isteriz. Bu karar yıllardır haksız amborgolar altında bedel ödettirilen halkımızı ve ülke gençliğimizi bir kez daha derinden yaralamıştır.


Demokrat Parti Gençlik Örgütü
 
Editör: TE Bilisim