DP-Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Nerden gelirsek gelelim, kendimizi ne hissedersek hissedelim KKTC’ye inandığımız, bu devletin çok daha iyi yönetilmesi gerektiğini düşündüğümüz müddetçe, başımız dik, ayaklarımız yere basan, ekonomimiz güçlü, ileriye güvenle bakan bir ülkede yaşamak isteyen herkes DP-Ulusal Güçler şemsiyesi altında bir araya gelmeli” dedi.
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-Ulusal Güçler), milletvekili adaylarını belirlemek için başlattığı teşkilat yoklamalarına Başkent Lefkoşa ile devam etti.
Yoğun katılım nedeniyle TMT Mücahitler Derneği Salonu’nun dışında gerçekleşen toplantıda, DP-Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Genel Sekreter Bengü Şonya, Lefkoşa İlçe Başkanı Kemal Öztürk ve Lefkoşa Milletvekilleri Dr. Mustafa Arabacıoğlu, Hasan Taçoy ile Zorlu Töre birer konuşma yaptı.
Genel Başkan Serdar Denktaş burada yaptığı konuşmasında KKTC’yi yenilemek ve yeniden yapılandırmak için bir tek şemsiye altında toplandıklarını belirterek, “DP’nin kuruluşunda 9’lar vardı. Daha sonra Yeni Doğuş Partisi, Sosyal Demokrat Parti ve Hür Demokrat Parti katıldı. Zaman içinde 3-4 parti daha katıldı ve DP her geçen gün büyüdü... DP küçüldü, DP kapanacak dendi ama DP her zaman yoluna emin adımlarla devam etti. Sonra 8’ler çıktı. 8’ler siyasetten dışlanmaya çalışıldı. DP yine kucağını açtı. DP-Ulusal Güçler haline geldi. Şimdi artık şimdi artık 9’lar, 8’ler yok biz varız. DP-Ulusal Güçler var” dedi.

SERDAR DENKTAŞ: “HEDEFİMİZ SAF BİR HÜKÜMET DEĞİL, BU DEVLETİN VATANDAŞINA OLAN YAKLAŞIMINI DEĞİŞTİRMEKTİR”
“Bu ülkenin vatandaşlığı benim tek birleşme noktamdır” diyen Denktaş, “Ben ülkemi, insanımı severim... Sağcıymış-solcuymuş beni hiç ilgilendirmez. Yeter ki bu ülkenin vatandaşı olsun. DP’nin hoşgörü gücü çok büyüktür. DP-Ulusal Güçler’in gücü hoşgörüyle şimdi çok daha büyük bir kesime ulaşacak. İktidar olacak. Bu ülkeye hizmeti getirmek, ülkeyi ileriye götürmek için birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu...
Hedeflerinin DP-Ulusal Güçler’i tek başına iktidara getirmek olduğunu vurgulayan Denktaş, “Aday adayları seçilmeseler dahi hedefimiz hep birlikte yürümektir” dedi.
Denktaş, “Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara da selam olsun buradan. Hep beraber diyelim ki elinizden geleni ardınıza koymayın, biz bölünmeyeceğiz. Parçalanmayacağız, zayıflamayacağız, biz büyüyeceğiz, güçleneceğiz. KKTC’yi güçlü bir devlet haline getireceğiz” dedi.
Değişimin yalnızca iktidarın değişmesinden ibaret olmadığını, hedeflerinin saf bir hükümet değil, bu devletin vatandaşına olan yaklaşımını değiştirmek olduğunu belirten Denktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendi kendini vatandaşından koruyan bir devlet değil, vatandaşına güvenen ama o güveni istismar eden vatandaşını da cezalandıran bir devlet yapısı istiyoruz. Müşfik bir baba, şefkatli 
bir annedir devlet. Sırasında evladına kızar da sever de. Kızdığı için sevgisinde eksilme olmaz. Aksine evladının her geçen gün çizilen yolda daha da ileriye gittiğini görürse daha da büyük hale gelir, onurlanır, gururlanır, evladına daha fazla sarılır. Böyle bir devlet yapısı oluşturmak ve gerçek anlamda bir değişimi başlatmak için hepinizden 28 Temmuz’a kadar değil, sonrasında da bize destek vermeye, güvenmeye, inanamaya devam etmenizi istiyorum” dedi.
Denktaş konuşmasını, “Kısa bir süre sonra 50 adayımızla birlikte programımızı, ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı, farkımızı, bu ülkenin geleceği için düşüncelerimizi tek tek köy köy, mahalle mahalle dolaşarak hepinize anlatacağız. Ve hadeyin Dağ başını duman almış yürüyelim arkadaşlar” diyerek tamamladı.

BENGÜ ŞONYA: “TEK BAŞINA IKTIDAR OLACAĞIZ”
DP-Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya yaptığı konuşmada tek başına iktidar olacaklarını söyleyerek, “Sizlerin desteği ile bu yolda yürürken 2. Dünya Savaşı’nın küf kokan taktikleriyle değil, DP-Ulusal Güçler’in ortaya koyacağı çiçek kokan programlarla hedefimize ulaşacağız. Hepinize teşekkür ederim ve bu beraber yürüyeceğimiz yolda hepimize başarılar dilerim” dedi.

ZORLU TÖRE: “BUGÜNE KADAR EĞİLMEDİK, DİK DURDUK VE DİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
DP-Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de, DP-Ulusal Güçler olarak kutsal bir yürüyüşe başladıklarını belirterek, “Bu yürüyüş iktidar yürüyüşüdür. Bu yürüyüş KKTC’ye sahip çıkma yürüyüşüdür. Son nefesimize kadar dava Liderimiz Denktaş gibi olacağız. Son nefesimizde bile yaşasın KKTC diyeceğiz. Denktaş’ın ifade ettiği gibi “Söyleyin onlara, söyleyin bütün dünyaya burada bağımsız bir devlet var, KKTC var” şeklinde konuştu.
“Bugüne kadar eğilmedik, dik durduk ve dik durmaya devam edeceğiz” diyen Töre, bugüne kadar milletin vekili olarak KKTC halkına layık olmak için çalıştıklarını kaydetti.

HASAN TAÇOY: “HEDEFİMİZ KKTC’Yİ DAHA İLERİYE, DAHA GÜZELE TAŞIMAKTIR”
DP-Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy da, DP-Ulusal Güçler’in doğuş sürecine işaret ederek, tüm cesaret ve yüreklilikle yeni bir yola çıktıklarını kaydetti ve ekledi:
“Biz bir şeye karar verdik ve hepinizle birlikte, hep beraber bir şeye imza koyalım dedik. Bu ülkede yeni bir destan yazalım. Bu destan yazma yolculuğuna el birliği, gönül birliği ve herhangi bir ayrımcılık gözetmeksizin çıktık.”
Hiçbir siyasi gelecek, hiç bir siyasi imkan beklemeden yeni bir anlayış içerisinde KKTC’yi hak ettiği yere, daha ileriye hep birlikte taşıyacaklarının sözünü veren Taçoy, “Amacımız halkın, yenilenen siyasetin iktidarını yaratmaktır. KKTC’yi daha ileriye daha güzele taşımaktır. Sizlerin ve halkımızın desteğiyle iktidara ve KKTC sloganıyla ileriye ve daha ileriye hep birlikte yürüyeceğiz. Halkın iktidarı şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

DR. MUSTAFA ARABACIOĞLU: “İLK KEZ SİYASETE VE SİYASETÇİYE OLAN GÜVEN BU KADAR DİBE VURDU”

DP-Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu da konuşmasında, ilk kez siyasete ve siyasetçiye olan güvenin bu kadar dibe vurduğuna işaret etti.
DP-Ulusal Güçler oluşumuyla bu sürecin ters döneceğine ve ivme kazanacağına olan inancını belirten Arabacıoğlu, bundan duyduğu mutluluğu ifade etti.
Halkın siyasetçiden beklentilerini 3 başlık altında toplayan Dr. Arabacıoğlu, vatandaşın çalışan bir parlemento, hesap verebilir bir yönetim ve partizanlığa ve bölgeciliğe son verilmesini istediğini kaydetti.
Bu 3 isteği DP-Ulusal Güçler iktidarında yapacaklarının sözünü veren Mustafa Arabacıoğlu, “Bu gücü bizlere verecek olan sizlersiniz. Halkımızdır. DP-Ulusal Güçler’e bu desteği vereceğinizden eminiz. 28 Temmuz’da da iktidar partisi olarak sandıktan çıkacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.


KEMAL ÖZTÜRK: “28 TEMMUZ’DA PARTİMİZ İKTİDAR, GENEL BAŞKANIMIZ SERDAR DENKTAŞ BAŞBAKAN OLACAKTIR”

DP-Ulusal Güçler Lefkoşa İlçe Başkanı Kemal Öztürk de, DP-Ulusal Güçler’in tüm partililerin desteğiyle tek başına iktidar, Genel Başkan Serdar Denktaş’ın da Başbakan olacağını vurguladı.
DP-Ulusal Güçler olarak hedeflerinin hak edenin hakkını alabildiği, insanları el kapısına muhtaç etmeyecek bir düzen yaratmak olduğunu söyleyen Öztürk, “Hedefimiz ayakları üzerinde durabilen saygın bir KKTC yaratmaktır. Hedeflerimize varmak için ben değil, biz olalım. O zaman kesinlikle inanıyorum ki, 28 Temmuz’da partimiz iktidar, Genel Başkanımız Serdar Denktaş Başbakan olacaktır” dedi.


Çoşkulu kalabalığın katıldığı gecede DP-Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili aday adayları birer konuşma yaptı. Gece katılımcıların aday adaylarının değerlendirmesi ile son buldu.
DP-Ulusal Güçler Milletvekilliği aday adaylarının teşkilat yoklamaları bugün Güzelyurt ile devam edecek.

Editör: TE Bilisim