DP-UG Genel Merkezi’nden yayımlanan anma mesajında, Dr. Küçük’ün, saygın bir lider olarak, ecdat yadigârı vatan topraklarının savunulmasında, Kıbrıs Türk halkının haklarını elde etme mücadelesinde önderlik yaptığı vurgulandı.

Kıbrıs Türk halkının varlık mücadelesi önderi Dr. Fazıl Küçük’ün en önemli öğretisinin var oluş mücadelesinde Kıbrıs Türk halkının Türkiye ile kol kola yürümesi ve birlikte doğacak güç ile daha güzel günlere kavuşulacağı ifade edilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

“İçinde bulunduğumuz konjonktürde Dr. Küçük’ün bile işaret ettiği bu yolda var olan kırılmaların onu da üzmekte olduğunun bilinci ile iki halk arasına ekilmek istenen nifak tohumlarını kurutmalı ve yeniden güçlü ve karşılıklı saygıya dayalı bir birlikteliği oluşturmak ana görevimiz olacaktır.

Kıbrıs Türk halkı olarak bir kez daha Dr. Küçük ve dava arkadaşlarının manevi huzurlarında, onların başlattığı mücadeleyi, devletimizi güçlendirerek devam ettireceğimize bu yolda her türlü fedakârlıktan kaçınmayacağımıza söz veriyoruz.”

Editör: TE Bilisim