K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile K. T. Oto Kaporta ve Boyacıları Birliği, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarılan dolandırıcılık olayının tüm kaportacılara mal edilmemesini istedi.

Oda ve Birliğin yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Son günlerde basında yer alan polis - sigorta şirketi – oto kaportacı üçgeninde gerçekleşen dolandırıcılık olayı dürüstçe, alınteri ile çalışan biz esnaf ve zanaatkarları derinden üzdüğünü K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile K. T. Oto Kaporta ve Boyacıları Birliği olarak belirtmek isteriz.

Bu tür olaylar ve bunlara karışan insanlar, esnaf ve zanaatkar kesiminin genelini temsil etmediği gibi, gece gündüz alınteri ile çalışarak evinin ekmek parasını çıkarma derdinde olan biz esnaf ve zanaatkarların alnına sürülmüş kara bir leke gibi durmaktadır.

Bu tür usulsüz ve haksız kazanç sağlamaya yönelik dolandırıcılık olayının tüm oto kaporta ve boyacılara mal edilmemesi gerektiğini halkımıza hatırlatmak isteriz. Bu olayla ilgili çember gün geçtikçe büyümekte ve yeni gelişmeler ortaya çıkmaktadır. K.T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ve K. T. Oto Kaporta ve Boyacıları Birliği olarak tüm üyelerimizle birlikte olayların ortaya çıkarılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz.

Bu olay ülkedeki yolsuzlukların nereye kadar vardığının bir göstergesidir. Böylesine yönetim ve denetim boşluğunun olduğu bir ortamda, alınteri ile çalışan, gece gündüz zorluklar içerisinde işletmesinin giderini çıkarmaya, ailesini geçindirmeye çalışan biz esnaf ve zanaatkarlar için de üretim yapmak ve üreterek ülkeye katma değer katmak her geçen gün zorlaşmaktadır.

Ortaya çıkan olaylarla birlikte, toplumumuzun yeni bir düzene, yeni bir başlangıca ihtiyaç duyduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.”
Editör: TE Bilisim