banner174
banner151

Doktor, hemşire ve ebeler, bir doktora saldırıyı kınamak için yarın grev yapacak

Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Tıp-İş yarın 09.00-13.00 saatleri arası KKTC genelinde grev yapacak

07 Mayıs 2023 Pazar 14:53
Doktor, hemşire ve ebeler, bir doktora saldırıyı kınamak için yarın grev yapacak

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) ve Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), Gazimağusa'da dün bir doktorun bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralanmasını protesto için yarın grev ve eyleme gidiyor.

İki sendika, ülke genelindeki tüm hastane, sağlık ocağı ve sağlık merkezlerinde, bazı servisler hariç, 09.00-13.00 arasında grev yapacak; Sağlık Bakanlığı önünde toplanarak Meclis'e yürüyecek.

Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Tıp-İş, uzun zamandır sağlıkta artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, geçtiğimiz haftalarda ambulansta görevi başındaki hemşirelerinin darp edilmesinin ardından, en son dün bir doktorun bıçaklanmasının bardağı taşırdığını kaydetti.

KTHES Başkanı İbrahim Özgöçmen ve Tıp-İş Başkanı Şükrü Onbaşı imzasıyla yapılan ortak açıklamada, sendikaların yarın sabah 09.00-13.00 saatleri arasında KKTC genelinde grev kararı aldığı duyuruldu.

Açıklamada, grevin Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi’ne bağlı acil servisler, diyaliz servisleri, yoğun bakımlar ve acil ameliyatlar haricinde tüm birimlerde ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı sağlık merkezlerinde 112 ambulans hizmetleri hariç tüm sağlık ocakları ve sağlık merkezlerinde olacağı kaydedildi.

Eylemde sendikalar saat 10.00 da Sağlık Bakanlığı önünden Cumhuriyet Meclisi önüne doğru yürüyüşe geçecek.

Açıklamada, “Şiddet varsa, hizmet yoktur” sloganıyla artan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla düzenlenecek eyleme katkı koymak isteyen tüm halk ve sivil toplum örgütleri yarın saat 11.00’de Meclis önüne davet edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner161

banner168

banner162

banner180

banner187

banner192

banner184

banner181

banner178

banner188

banner146