Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Cidde’de yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 41’inci Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılma ve ikili görüşmeler yapmak üzere bugün Suudi Arabistan’a gitti.

Bakan Nami’ye, Dışişleri Dairesi Genel Müdürü Kemal Köprülü ile III. Sekreter Yasa Yeşilada eşlik ediyor.

Heyet, Cidde temaslarını tamamlamasının ardından 19 Haziran Perşembe akşamı saat 23.25’te İstanbul’dan kalkacak uçakla yurda dönecek.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami ülkeden ayrılmadan önce Ercan Hava Limanı’nda basın mensuplarına yapacağı temaslar hakkında bilgi verdi.

NAMİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenecek İİT’nin 41’inci Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılma ve ikili görüşmeler yapmak üzere ülkeden ayrılacaklarını belirterek, toplantıda başta İİT Genel Sekreteri İyad Amen Medeni ve Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere ikili temaslarda bulunacağını söyledi.

Toplantıda, söz hakkı kullanarak bir konuşma yapacağını ifade eden Bakan Nami, teşkilata üye ülkelere devam eden Kıbrıs müzakare süreci hakkında bilgi vereceğini kaydetti.

Bu tür temasların dünyaya açılım açısından son derece faydalı olduğunu da belirten Bakan Nami, Kıbrıslı Türkler’in Avrupa ve batı ülkeleriyle olduğu kadar, diğer ülkelerle de dışilişkiler kurma durumunda bulunduğunu ve bunun izolasyonların bertaraf edilmesinde son derece önemli etkileri olduğunu vurguladı. 
Editör: TE Bilisim