Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers, BRT’de katıldığı Manşet+ programında Baykan Gürses’in sorularını yanıtladı.

“DİSİPLİN SUÇU İŞLEDİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Tosunoğlu: Çıkış yolu sosyal devlet anlayışı Tosunoğlu: Çıkış yolu sosyal devlet anlayışı

Halkın Partisi’nin Genel Başkan Kudret Özersay öncülüğünde ‘sine-i millet’ diyerek Meclisten çekilme kararının ardından sadece Özersay’ın vekillikten istifa etmesi ve diğer HP Milletvekili Ayşegül Baybars ile kendisinin parti kararına uymaması ile ilgili konuşan Rogers, disiplin suçu işlediklerini düşünmediğini aktardı.

“SÜRECİN İŞLEYİŞİ DE DURUMUN BİREYSELLİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR”

Milletvekilinin Meclisten çekilme kararıyla ilgili sürecinin detaylarına işaret eden Rogers, “İstifa sunulduğunda hemen genel kurulda onaylanmıyor, mecliste bir kurul tarafından ‘istifa sürecine giden durumun açıklanması’ isteniyor… Bu süreç istifanın ne denli bireysel olduğunu ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

“YAŞANANLAR HP’NİN KURUMSALLAŞAMAMASIYLA İLGİLİ”

Halkın Partisi’nin Mecliste üç milletvekiliyle temsil edildiğini ve bunlardan birinin istifa etmesinin parti içerisinde oybirliğine ihtiyaç duyulduğunun ne denli önemini hatırlattığını vurgulayan HP Milletvekili Rogers, “Eğer 15 milletvekili olsaydık partide ve 13 kişi sine-i millet için ‘evet’ deseydi o zaman farklı bir durum olabilirdi fakat burada vekillerin çoğunluğunun ilgili kararı reddettiği bir durum söz konusu…” dedi.

Yaşananların HP’nin kurumsallaşamamasıyla ilgili bir durum olduğunu düşündüğünü belirten Rogers, süreç içerisinde diğer partilerin de işleyişi sorgulayıp incelediğini ifade ederek, böylesi bir durumda oybirliğinin bir ihtiyaç olduğunu ve yine böylesi durumların parti birliğini bozduğunu söyledi.

“ELBETTE RAHATSIZ EDEN BİR DURUM FAKAT YAŞANACAKLARI ZAMAN GÖSTERECEK”

Partinin disiplin kuruluna sevk edilmeleriyle ilgili sürece de değinen HP Milletvekili Rogers, yazılı bir savunma istendiğini ve ardından da sözlü bir savunma yapacaklarını aktardı.

Bu durumun rahatsız edici bir durum olduğunu da aktaran Rogers, “Fakat yaşanacakları zaman gösterecek, şimdilik üzerine konuşmak doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi