Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen) Din Görevlileri Yönetim Kurulu heyeti, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Arkan’ı ziyaret etti.

Hizmet-Sen’den yapılan açıklamaya göre, Salih İneci başkanlığındaki Hizmet-Sen Din Görevlileri Yönetim Kurulu, bugün gerçekleştirilen ziyarette, din görevlilerinin sıkıntı ve sorunlarını Işılay Arkan’a iletirken; Din İşleri Başkanlığı yasa tasarısının bir an önce meclisten geçirilmesini, geçici din görevlilerinin kadrolanmasını, yolluk ve bayramlık verilmesini, Türkiye’de eğitimleri  tamamlanmak üzere olan  40 İlahiyat Fakültesi mezunun atanabilmeleri  için yeni kadro açılması ve maddi kaynak temin edilmesini istedi.

Din İşleri Başkanlığı Yasası henüz geçmediği için din görevlilerinin ne işçi, ne de memur olduklarının belli olmadığı ve sendikalara yapılması gereken toplu sözleşme görüşmelerinin durdurulduğu belirtilen ziyarette, din görevlilerinin geçici memurluktan kadrolu memurluğa geçirilmesi, ayrıca CTP hükümeti döneminde din görevlilerine verilmeye başlanan kira, lojman, bayramlık, eğitim, sağlık ve yolluk gibi hakların yeniden geri verilmesi istenildi.

Hizmet Sendikası’nın, Din İşleri Başkanlığı Dairesi’nin Vakıflar İdaresi’nden ayrılması yönündeki isteminin de dile getirildiği ziyarette, bu konuda hükümet nezdinde yapılan  girişimlerle ilgili bilgiler de aktarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı Dini Bilgiler Kursu, Hala Sultan Koleji ve İlahiyat Fakültesinin açılmasında verdiği emek ve çabalarından dolayı hükümete, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Işılay Arkan ve Yönetim Kurulu üyelerine destek de belirtildi.

Editör: TE Bilisim