Din Görevlileri Birliği ile Din Görevlileri Sendikası,  “Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı’nın oğlunun Din İşleri Dairesi’nde idari kadroda işe alındığını” belirterek bunu eleştirdi.

Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır ile Din Görevlileri Birliği Başkanı Fahrettin Öğdü, bugün yayınladıkları açıklamada, bulunulan makamı, yakınlarına çıkar sağlamak için kullanmanın demokratik anlayışı özümsemiş, adalet duygusunu içselleştirmiş ülkelerde mümkün olmadığını söyledi.

Yasaların herkes ve herkesim için geçerli olduğu, Vakıflar Yönetim Kurulu’nun da mevcut yasal kurallara uymakla yükümlü olduğuna dikkat çekilen mesajda, “Yasalara uymamayı alışkanlık haline getiren toplumlarda kayırmacılık, rüşvet gibi adalet duygusunu yok edici davranışlar toplumsal huzurun yok olmasına, sosyal dokunun bozulmasına neden olur” denildi.

Çakır ile Öğdü, şu şekilde devam etti:

“Hiçbir hukuksuzluğa rıza göstermeyeceğimizi, haksızlıklara sessiz kalmayacağımızı, faaliyet alnımızda bir çürümüşlüğe göz yummayacağımızı belirtir, yasal çerçevede mümkün olan her türlü önleyici girişimi yapmakta kararlı olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururum”

Editör: TE Bilisim