Yenidüzen Gazetesi muhabiri Didem Menteş’in görev sırasında mahkemede saldırıya uğraması, Polis Genel Müdürlüğü önündeki eylemle protesto edildi. Yenidüzen Gazetesi ile gazete çalışanlarının örgütlü bulunduğu Devrimci Genel İş Sendikası tarafından düzenlenen eylemde, gazetecilerin polis tarafından korunması istendi.

Medya mensupları ve CTP Milletvekili Asım Akansoy’un da katıldığı eylemde konuşan Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Hasan Felek, gazetecilere saldırının ilk olmadığını, sadece mahkemede değil haberin olduğu her yerde gazetecilere fiziki ve sözlü saldırıların yaşandığını kaydetti.

“Gazetecilerin sağlıklı ortamda bilgi alma hakkının engellenmesi, toplumun bilgi alma hakkının gasp edilmesidir” diyen Felek, gazetecilere sağlıklı çalışma koşulları sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bu tür saldırılar için caydırıcı cezalar uygulanması gerektiğini kaydeden Felek, “Görevi sadece haber toplamak olan gazeteciler polis ve dolayısıyla devlet tarafından korunmamaktadır” dedi.

BAŞINA VE GÖĞSÜNE DARBE ALDI

Eylem yerinde saldırı hakkında bilgi veren Didem Menteş, ölümlü bir trafik kazasının duruşmasını izlemek için gittiği Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde, taraflar arasındaki arbedeyi görüntülemeye çalışırken sanık yakınlarından birinin “niye çekiyorsun” diyerek ham başına hem de göğsüne vurduğunu anlattı.

Didem, saldırıda gözlüklerinin kırıldığını ve elinin yaralandığını belirtti.

Bu arada Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) de yazılı açıklama yaparak olayı kınadı.

Basın mensuplarına yönelik saldırıların artarak devam ettiğini, polisin önlemlerinin ise yetersiz olduğunu kaydeden Basın-Sen, defalarca uyarı yapılmasına rağmen polis güçlerinin yetersiz kaldığını ifade etti. Açıklamada, basın çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için ilgililerin daha titiz davranması gerektiği belirtildi. 
Editör: TE Bilisim