Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, “2013-2015 dönemi Sürdürülebilir Ekonomiye Geçiş Programı”nın son yılı olan 2015 yılı sonunda, ekonomik programla ilgili reformlar açısından kayda değer bir icraatın görülmediğini söyledi. Kanbay, bunu siyasi istikrarsızlığa bağlayarak, 3 yılda 4 hükümetin değiştiğine dikkat çekti.
Derya Kanbay, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) ekonomik krizi fırsata çevirerek krizle mücadele kapsamında yılların birikmiş yapısal sorunlarına çözüm bularak ve özelleştirilmeyi de içeren kamu-özel ortaklığı modeli ile ekonomik ve mali yapısının temellerini sağlamlaştırma yönünde ilerleme kaydettiğini belirtti.
KKTC bakımından bire bir model veya referans olmamakla birlikte, belki bu sonuca varılmasının temelinde yatan GKRY-Troika işbirliğinden çıkarılabilecek olumlu dersler bulunabileceğini ifade eden Kanbay, önümüzdeki süreçte meydana gelebilecek siyasi gelişmeler veya olabilecek küçük çaplı küresel krizin dahi
hassas dengelere bağlı mali disiplini olumsuz şekilde etkileyebileceğini belirtti.
TC Lefkoşa Büyükelçiliği “Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi” adı altında “2015 KKTC Ekonomi Durum Raporu”nu yayınladı.
Büyükelçi Kanbay ise, raporun sunuş bölümünde KKTC ekonomisine ilişkin değerlendirme yaptı.

AYRINTILAR KIBRIS'TA

www.kibrisgazetesi.com/kibris/3-yilda-4-hukumet-istikrarsizlik-yaratti/8168
Editör: TE Bilisim