YDÜ Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, Can Denktaş’ın kazanın yaklaşık 10-15 dakika sonrasında hastaneye getirildiğini ve getirildiğinde, şok tablosu görüldüğünü söyledi.

Kaptanoğlu, Denktaş’ın ameliyatının devam ettiği sıralarda, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kurşunun hem bağırsaklarda, hem ana damarda yaralanmaya sebep olduğunu, bu yaralanmaların, cerrahlar, kalp damar cerrahları tarafından onarıldığını, kurşununsa omurgaya denk gelmesine rağmen kendi tahmininin omur ilik yaralanması olmadığı yönünde olduğunu söyledi.

Erkan Kaptanoğlu, şu an ameliyat sırasında şok tablosunun toparlanma durumu gösterdiğini, hayati tehlikeninse devam ettiğini bildirdi.

Yapılacak tomografinin ardından kurşunun nerede olduğunun görülebileceğini söyleyen Kaptanoğlu, birkaç gün hayati tehlikenin devam edebileceğini, bunun ameliyat sonrası gelişebilecek herhangi bir komplikasyona bağlı olarak düşünüldüğünü söyledi.

Kaptanoğlu, Can Denktaş’ın olayın hemen ardından, ailesi tarafından hastaneye getirildiğini ve kurşunun karnının orta kısmından içeriye doğru giriş yaptığını kaydetti. 
Babası Raif Denktaş’ın mezarı başında kendini vurarak intihar girişiminde bulunan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın torunu Can Denktaş’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Hastane yetkililerinden alınan son bilgilere göre, ameliyatı henüz devam eden Can Denktaş’ın sağlık durumu ciddiyetini sürdürürken, yakınları ve sevenlerinin endişeli bekleyişi de devam ediyor.

Bu arada Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun YDÜ Hastanesi’ne gelip yetkililerden bilgi alıp ayrılmasından sonra, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hastaneye geldi. Bir süre hastanede kalarak yetkililerden bilgi alan Büyükelçi Akça’da basına her hangi bir açıklama yapmadan hastaneden ayrıldı.
Editör: TE Bilisim