Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Yiğit Bulut’un “KKTC bir vilayet olmalıdır.” açıklaması KKTC’nin geniş kesimlerinde ciddi tepkilere yol açarken Kıbrıs Postası konuyla ilgili görüş almak için Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a ulaştı.

Serdar Denktaş konuyla ilgili şu ana kadar basına herhangi bir açıklama yapmadığını, ancak rahatsızlığını dile getirmek için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazdığı ve mektubu Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne teslim ettiğini söyledi.

Denktaş: “Böyle zamanlarda konuyu basın üzerinden bir atışma şeklinde değil, Devlet adamı sorumluluğu çerçevesinde doğrudan iletişim kanalıyla çözmek gerektiğini düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’a konuyla ilgili rahatsızlıklarımızı ve düşüncelerimizi bir mektup aracılığıyla iletmeyi doğru bir yöntem olarak gördüm.” dedi.

Serdar Denktaş: “ Anavatan Türkiye ile KKTC’nin birbirine düşmesinin bölgemizde kimleri memnun edeceği açıkça ortadadır.” dedi ve herkesi devletler arası ilişkiler konusunda daha sorumlu davranmaya davet etti.

(KIBRIS POSTASI)

Editör: TE Bilisim