Kabülde, ekonomi ve sanayide yaşanan sorunlar görüşülürken, söz konusu sorunların aşılması, ekonominin kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşması için atılması gereken önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Oda yetkililerinin taleplerini yazılı olarak Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile paylaştığı kabülde, ortak bir çalışma grubu oluşturulması da gündeme geldi.

Denktaş: “İşbirliği ve istişare içerisinde olursak tüm sorunları aşarız”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, kabülde yaptığı konuşmada sanayicilerin ve yatırımcıların karşılaştığı sorunların aşılması için Sanayi Odası ile işbirliği içerisinde çalışacağını ve sanayicilerin sorunlarını çözmenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti.

Bakanlığın sözkonusu sektörün yanında olduğuna işaret eden Serdar Denktaş, “Ben Bakanlar Kurulu’nda Sanayi Odası’nın sözcüsüyüm. Ülkede alınacak her kararın reel ekonomiye olumlu ve olumsuz etkilerini tespit edip, ‘Bunu yapmayalım bu ekonomimizi olumsuz etkiler’ demek benim görevimdir. Bu nedenle her zaman sorunlarınızı ve taleplerinizi benimle paylaşın. İşbirliği ve istişare içerisinde olursak tüm sorunları aşarız” şeklinde konuştu.

Çıralı : “Her türlü işbirliğine hazırız”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı da konuşmasında, Sanayi Odası ile Başbakan Yardımcılığı arasında yapılacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a görevinde başarılar diledi.
Sanayi ve ekonomide yaşanan ciddi sorunlara işaret eden Çıralı, Kuzey Kıbrıs ekonomisinin kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yapıya kavuşması ve sürdürülebilir bir yapıya ulaşabilmesi için ortak bir çalışma grubunun oluşturulması gerekliliği üzerinde durdu.
İhracatın geliştirilmesi için ciddi adımlar atılması gerektiğini ifade eden Çıralı, İhracatçı Geliştirme Fonu oluşturulması taleplerini de Denktaş’a iletti.
Ekonomik programda değişiklik taleplerini de yineleyen Ali Çıralı, yeni sanayi bölgelerinin açılmasını ve Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nin sorunlarının çözümlenmesini istediklerini de belirtti.



Editör: TE Bilisim