Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in çözüme inandığını düşünmediğini, Anastasiadis’in gerçekten çözüm istemesi halinde önce kendi kamuoyunu ve siyasi çevrelerini buna hazırlaması gerektiğini kaydetti.

Denktaş, Rum kesiminde yayınlanan Kathimerini gazetesinden Niko Stelya’nın sorularını cevapladı.

DP-UG Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, yıllardan beridir süregelmekte olan görüşme sürecinin bir başka adımının ileriki günlerde başlayacak gibi görüldüğünü söyledi.

“Biz DP Ulusal Güçler olarak BM'ye 1964 yılında verilen misyonun artık geçerliliğini yitirdiğini düşünmekteyiz. Bu düşüncemize rağmen halen tüm hazırlıklarının neredeyse tamamlanmış olduğunu gördüğümüz yeni sürecin başlatılmasına engel olma niyetimiz yoktur” ifadelerini kullanan Denktaş, başlayacak yeni sürecin başarısızlıkla sona ermesi halinde, yeni bir zemin ve her iki tarafın da kazançlı çıkacağı bir yaklaşımın gündeme gelmesi gerektiğini belirtti.

“ANASTASİADİS GERÇEKTEN ÇÖZÜM İSTİYORSA ÖNCE KENDİ KAMUOYUNU VE SİYASİ ÇEVRELERİ BUNA HAZIRLAMALI”

Anastasiadis’in çözüme inandığını düşünmediğini dile getiren Denktaş, Anastasiadis’in gerçekten çözüm istemesi halinde önce kendi kamuoyunu ve siyasi çevrelerini buna hazırlaması gerektiğini de kaydetti.

Editör: TE Bilisim