HUKUKİ TÜM MASRAFLAR DP’DEN
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Vakıflar İdaresi’nin 36 yıl sonra evlerini boşaltma tebligatı göndermesiyle uzun süredir huzursuzluk yaşayan Kızılay Göçmen Evleri’ndeki bölge sakinleriyle bir araya geldi.
Serdar Denktaş,  maddi sıkıntı nedeniyle Vakıflar İdaresi’ne dava açamayan bölge sakinlerine, açılmak istenen dava için DP olarak tüm hukuki masrafları üstlenmeye hazır olduklarının müjdesini verdi ve DP avukatının hazırladığı dava açma dosyasını bölge sakinleri adına Kızılay Göçmen Evleri Dayanışma Komitesi Başkanı İbrahim Miharbi’ye imzalattı.
SERDAR DENKTAŞ: “EVSİZ KALMANIZA ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”
DP Genel Başkanı Denktaş ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, bölge sakinlerinin evsiz kalmasına asla müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, topluca aynı komşuluk içerisinde yaşayacakları yeni bir bölge yapılmadan, değeri yüksek olan bölgenin insanlarının evlerinden asla çıkarılamayacağına dikkati çekti.
36 yıldır bölgede yaşayan vatandaşlara yaşadıkları evleri Evkaf’ın değil, İskan Dairesi’nin verdiğine işaret eden Denktaş, Vakıfların esas görevinin mağdur durumda olan insanlara yardım etmek olduğunu anımsattı.
“ÇIKIN BURDAN” DENMESİ ASLA KABUL EDİLEMEZ
Vakıflar İdaresi’nin Türk yönetimine geçmesi için Özgürlük Mücadelesi Önderlerinden Dr. Fazıl Küçük’ün verdiği mücadeleyi hatırlatarak, bundaki maksadın vakıf mallarından evsiz barksız insanlara ev sağlamak, Türk malını devam ettirmek olduğunu dile getiren DP Genel Başkanı Denktaş, şu anda aynı soy ismi taşıyan bir Başbakan’ın emrinde olan Vakıflar’ın bölge değerlendi diye başka bir alternatif göstermeden bölge sakinlerine “Çıkın burdan” demesinin asla kabul edilemez olduğunu belirtti.
VAKIFLAR DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEYİ REDDETTİ. ŞİMDİ NEDEN!!!
Mustafa Akıncı’nın Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı olduğu dönemde de bölgenin iş merkezine dönüştürülmesi için imar planından ayrıldığını, ancak Vakıfların “Hayır benim orda oturan insanlarım vardır. Onlara yeni bir yer yapmadan böyle bir şey yapamayız” diyerek bunu reddettiğini anımsatan Denktaş, şimdi buranın Vakıflar tarafından başka amaç için alınmaya çalışılmasının düşündürücü olduğunu kaydetti.
İBRAHİM MİHARBİ: “HER ZAMAN YANIMIZDASINIZ. TEŞEKKÜR EDERİZ”
 
Bölge sakinleri adına konuşan Kızılay Göçmen Evleri Dayanışma Komitesi Başkanı İbrahim Miharbi, yaşadıkları sıkıntıları DP yetkililerine anlatarak, DP yetkililerini bu örnek davranışlarından dolayı kutladıklarını ve teşekkür ettiklerini belirtti.
“Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş yaşasaydı bunlara müsaade etmezdi” diyen Miharbi, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın da Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş gibi her zaman toplumun yanında olduğunu söyledi.

“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
Konuyla ilgili, Vakıflar İdaresi tarafından rahatsız edilip, kendilerine sözleşme imzalatılması için baskı gördüklerini anlatan Miharbi, “Yaşananlar ile ilgili sinirlerimiz bozuldu. Bilinmelidir ki bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. Bizler 50 yıldır bu bölgede oturuyoruz. Bize ev yapmadan buradan bizi kesinlikle dışarı atamazlar” diye konuştu. Bölgedeki vatandaşların evlerine binlerce TL’lik yatırım yaptıklarından da bahsederek, “Evlerin damları akıtıyordu, vatandaşlar tamir yapmak için para harcadı. Evini yeniledi. Tüm bunlar yapılırken neden ortaya çıkmadılar? Bölgede yaşayan göçmenler işgalci olduysa yazıktır, günahtır. Ne ekerlerse onu biçecekler. Sanki her şey güllük gülistanlıktır da bizim mahallemizdedir sorun.” şeklinde konuşan Miharbi, yaşananların ardından vatandaşlarda “güven” kalmadığını vurguladı.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’a ziyareti sırasında DP Genel Sekreteri Bengü Şonya, Lefkoşa İlçe Başkanı Kemal Öztürk ve bazı parti yetkilileri eşlik etti.
 
Editör: TE Bilisim