Denktaş, Erenköy Direnişi’nin 50. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “bundan tam 50 yıl önce gösterilen Direniş ile Kıbrıs Türk halkı, topraklarına sahip çıktığını ve Anavatanına sonsuza kadar bağlı olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır” ifadelerine yer verdi.

“Şanlı Erenköy Direnişinin 50. yıldönümünü bağımsızlık ve egemenliğimizin perçinlendiği devletimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çatısı altında şerefle idrak etmekteyiz” diyen Denktaş, Erenköy'de ortaya konan birliktelik ve kararlılığın, Kıbrıs Türkünün daha sonraki yıllarda ortaya koyacağı mücadele için de büyük bir ümit ışığı olduğuna işaret etti.

Denktaş mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye'de öğrenim görürken her türlü zorluğu göze alarak öğrenimlerini yarıda bırakan ve Mukavemetini sürdüren Erenköy halkıyla birlikte vatan müdafasına giden gençlerimizin, Kıbrıs Türk halkının esaretini kabullenmediğini göstermesi, tarihin altın sayfalarında her zaman yerini almıştır.

Erenköy'de ortaya konan birliktelik ve kararlılık, Kıbrıs Türkünün daha sonraki yıllarda ortaya koyacağı mücadele için de büyük bir ümit ışığı olmuştur.

Gösterilen direniş ve ortaya konan mücadele, Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye' den her zaman umudunu yitirmediği ve ondan aldığı güvenin de en büyük göstergesidir.

Bundan tam 50 yıl önce gösterilen direniş ile Kıbrıs Türk halkı, topraklarına sahip çıktığını ve Anavatanına sonsuza kadar bağlı olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

Erenköy Direnişi, Anavatan Türkiye'nin Kıbrıs Türkü'nü asla bırakmayacağının ve adadaki Türk varlığını ebediyen korumaya kararlı olduğunun da en açık bir kanıtı olmuştur. Kıbrıs Türkü egemenliğinden ve Devletinden hiçbir taviz vermeyecektir. Anavatan'ın garantörlüğünün sulandırılmasına ise asla müsaade etmeyecektir.

Bu bağlamda Kıbrıs'ta adil bir çözüm için uğraşlarımızı sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel'le kucaklaşarak Kıbrıs'ı vatanlaştıran tüm Aziz Şehitlerimizi rahmetle anar, Erenköy Gazilerimizi saygıyla selamlar, Mücahit halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunarız.”
Editör: TE Bilisim