Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, iktidarda bulundukları 2003-2006 döneminin ülke ekonomisinin en istikrarlı ve en gelişmiş yılları olduğunu, DP'nin hoşgörüye dayalı siyaseti sayesinde birlik ve beraberliğin de bu dönemde tekrardan pekiştiğini belirtti.

DP-UG Genel Merkez’inden yapılan yazılı açıklamada, Denktaş UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ü eleştirerek şöyle dedi:

“İrsen Küçük’ün hangi beceriksizliklerin tarafımızdan yapıldığını söylemeksizin yuvarlamalar yapması  kendisini komik duruma düşürmektedir. KTHY'nın Tüm hisselerinin KKTC' ye devredilmesi için verdiğim uzun soluklu mücadele sonrasında CTP yönetiminin atadığı Genel Müdüre ilk ve en güçlü tepkiyi koyan siyasetçi olarak, kurumun her evresinde nasıl müdahil olduğumu tüm KKTC halkı bilirken İrsen Küçük'ün bunu bilmemesi doğal değildir.

Yine ayni şekilde İrsen Küçük Demokrat Parti'yi halkımızın iktidardan uzaklaştırdığı iddiası da bu kinin ne kadar halktan ve ülkede yaşananlardan bihaber olduğunun çok açık göstergesidir. CTP'nin müdahale davetiyesi sonrasında İktidardan uzaklaştırılan DP, şu anda İrsen Küçük'ün vekili olarak partisini temsil eden kişi ve arkadaşlarının düzenbazlıklarını her ne hal ise İrsen Bey unutmuş görünüyor.”

Geçmiş hükümetleri eleştiren Denktaş, “gerek İrsen Bey gerekse vekili olan siyasi arkadaşının transfer politikası sonrasında ‘küçücük’ hale gelip ortadan yok olacağı sanılan DP, bugün serpilmiş, boy atmış yağız bir delikanlı gibi DP-UG olarak CTP ile UBP ve vekillerinin karşısında Kıbrıs Türk halkının geleceğini yenileyerek güçlendirmek adına bu ikilinin karşısında dimdik ayakta durmaktadır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim