Anamuhalefet Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dışilişkiler Komisyonu’nu kabul etti.

DP-UG Genel Merkez binasında akşam saatlerinde gerçekleşen görüşmede, DP-UG Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Ersin Görsay da hazır bulundu.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş konuşmasında, CHP heyetini KKTC’de görmekten ayrı bir mutluluk duyduklarını belirtti.

CHP’nin olağan kurultayı sonrasında oluşan yeni ekibin hayırlı olmasını dileyen Denktaş, müzakere sürecinin devam ettiği bu safhada, Türkiye’den KKTC’ye gerçekleşen her ziyaretin son derece önemli olacağını kaydederek, “Kritik bir süreç ve dönemdeyiz” diye konuştu.

Denktaş “En büyük beklentimiz müzakerelerin sürdüğü bu süreçte Türkiye siyasi partilerinin süreci takip etmesi, yakından incelemesiydi. Şimdi bu gerçekleşiyor. Daha önce MHP, şimdi CHP. Ümit ederim diğer siyasi partiler de Ada’yı ziyaret ederek, hükümet yetkililerinin yanı sıra muhalefet ve sivil toplum örgütleriyle görüş alış verişinde olurlar” dedi.

Görüşmede müzakerelerin gidişatı üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 
Editör: TE Bilisim