Demokrat Parti (DP) milletvekili deneyimli siyasetçi Serdar Denktaş son yaşanan gelişmeler sonrasında seçmenin gönlünü çeldi.

Özellikle meclis kürsüsünde 'Özel jet krizi' ile ilgili polis raporunu okuması ile gündeme gelen Denktaş, bir çok vatandaşın da takdirini topladı.

Salgın öncesi Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklayan Denktaş için ertelenen seçim sonrası yeniden aday olması yönünde sevenleri tarafından ciddi  baskı  yapılıyor.

Özellikle ailesi tarafından cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda pek destek göremeyen Denktaş'ı partilileri adeta bırakmıyor.

Cumhurbaşkanlığı yarışı için birbirlerini ciddi anlamda hırpalayan Mustafa Akıncı, Ersin Tatar ve Kudret Özersay , tartışma ve çekişmeden  bıkan vatandaşları  yeni isimlere doğru itmeye başladı. 

KIBRIS MANŞET'in sorularını yanıtlayan Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı ile ilgili yaptığı açıklamada adaylık konusunu tekrar değerlendireceğini ifade ederek şöyle konuştu:

' Kararımı aday olmamak üzere açıklamıştım ancak partililer ve halktan ciddi anlamda destek mesajları alıyorum. Mevcut adaylardan ve son gelişmelerden vatandaşların ciddi anlamda rahatsız olmasına bağlıyorum bu durumu. Kararımda henüz bir değişme yok ancak tekrar değerlendirebileceğimi söyleyebilirim"

Serdar Denktaş, şu anda  Meclis'in en tecrübeli siyasilerinden biri olarak gösteriliyor. Denktaş'ın aday olması halinde de Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderini değiştirebilecek taşları yerinden oynatabilecek bir güce sahip olduğu iddia ediliyor. 

Editör: TE Bilisim