Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre, burada basına açıklama yapan Bakırcı, çevreye duyarlılığı artıran böylesi girişimleri çok önemli gördüklerini belirterek, etkinliğin düzenleyenlere teşekkür etti.

Bakırcı, bu farkındalığa bakanlık olarak kendilerinin de katkıda bulunduğunu kaydederek, bu çerçevede kuruluşlara da çağrı yaptı ve aynı düşüncede girişimlerine devam etmelerini diledi.

“BİR CANLI NESLİNİN YOK OLMASI İNSANLIĞIN YOK OLMASINA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIRIYOR”

Çevre olmadan insanoğlunun olamayacağına dikkat çeken Bakırcı, “Çevreyi bozduğumuzda aslında kendimizi bozuyoruz. Her canlının nasıl yaşama hakkı varsa onların da yaşama hakkı olduğuna inanıyoruz. Bir canlının neslinin yok olması, aslında bizi insanlığın yok olmasına bir adım daha yaklaştırıyor” dedi.

KARAATMACA: “KATILIMIN YÜKSEKLİĞİ ÇEVRE BİLİNCİNİN YÜKSEKLİĞİNİ GÖSTERDİ”

Organizasyonda yer alan firmalardan biri olan Kuzey Kıbrıs Türkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da, sosyal sorumluluk projelerinde çevrenin öneminin çok yüksek olduğunu bildiklerini ifade ederek, her sene geleneksel olarak yaptıkları sahil temizliğine paralel olarak bu yıl da kaplumbağaların suya bırakılışlarına tanıklık ettiklerini söyledi.

Bunun kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu söyleyen Karaatmaca, birçok kurum ve kuruluşla birlikte etkinliğe destek verdiklerini, yüksek katılımın çevre bilincinin yüksek olduğunu gösterdiğini kaydetti.

ETKİNLİĞE 9 KURUM DESTEK VERDİ

Etkinlikte kum zambakları ile deniz kaplumbağalarının önemi ve korunmasına dikkat çekildi, çocuklara ve gençlere yönelik atölye çalışması, fotoğraf sergileri, resim yapma ve fotoğraf çekilmesi gibi pek çok aktivite yer aldı. Etkinlik, yumurtadan yeni çıkan kaplumbağaların denize bırakılmasıyla son buldu.

Akdeniz köyü kumsalında yapılan etkinliğe; Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Seyahat Acentaları Birliği, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği, Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, Biyologlar Derneği, Kuzey Kıbrıs Turkcell, Akdeniz Caretta Beach & Restaurant, Akdeniz Avrupa Sanat Derneği ve Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği destek oldu.

Editör: TE Bilisim