Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, KKTC ziyaretinin ilk saatlerinde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrini de ziyaret etti.

Anıttepe’nin ardından Denktaş’ın Cumhuriyet Parkı’ndaki kabrine giden Davutoğlu’na, Türkiye’nin Kıbrıs ile İlgili Koordinasyon İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, hükümeti temsilen Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin eşlik etti.

Türkiye Başbakanı Davutoğlu’nun, Denktaş’ın kabrine çelenk sunmasının ardından, ziyaret, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Anıt Özel Defteri’ni imzalayan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Kurucu Cumhurbaşkanı Aziz Denktaş,

Tüm hayatınızı varoluş mücadelesine adadığınız, kahraman Kıbrıs Türk halkının şanlı mücadelesinin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, geleceğe güvenle bakmakta ve kararlı bir şekilde aydınlık yarınlara yürümektedir.

Başbakan olarak gerçekleştirmekte olduğum bu ilk yurtdışı ziyaretim vesilesiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 62. Hükümeti’nin de bu eşsiz mücadelesinde Kıbrıs Türk halkına karşı ahdi ve tarihi sorumluluklarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirme kararlılığını sürdüreceğini teyit ederek, aziz hatıranızı minnet ve saygıyla anıyorum.

Ruhunuz şad olsun.” 
Editör: TE Bilisim