DAÜ Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan öğrenciler, “Küçük bedenimin sesi olur musun?” temalı çocuk hakları konferansı gerçekleştirdi. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Rasiha Kandulu ile Avukat Dilem Morris’in konuşmacı olduğu konferansa öğretmen adaylarının ilgisi büyüktü. DAÜ Okul Öncesi Eğitimi Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin bahar dönemi boyunca yürüttükleri projede Semiha Sayıntürk, K. Gizem Kandemir, Tuğba Bilici, Bilge Çiçek ve Seher Sürgülü isimli öğrenciler görev aldı.

“Küçük bedenimin sesi olur musun?” başlığı altında düzenlenmiş olan etkinlikte çocuklarla en yakın ve günün büyük kısmını yüz yüze geçirecekleri meslek grubu olarak öğretmen adaylarının çocuk haklarının savunucusu ve koruyucusu olarak mezun olmalarına katkıda bulunmak amaçlandı. Toplumsal Duyarlılık Merkezinin büyük destek sağladığı bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen merkez başkanı Yrd. Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Öğretim Görevlisi Umut Ayman, Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel, İlköğretim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Elif Üstün konferansın dinleyicileri arasındaydı.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Rasiha Kandulu
Çocukların uğradığı fiziksel, duygusal, cinsel istismar ve ihmal konusunda bilgiler vererek öğretmen adayları olarak meslek yaşamlarında karşılaşabilecekleri örneklerle interaktif şekilde muhteşem bir sunum gerçekleştiren Kandulu “gelecekte yüzlerce çocukla karşılaşacak ve uzun bir zamanı paylaşacak öğretmenler olarak çocuk haklarının takipçisi olmanızı ve yetkili kurumları harekete geçirecek olmanızı önemsiyorum” dedi.

Avukat Dilem Morris
Dilem Morris ülkedeki mevcut durum, çocuklar ve yargı sürecine ilişkin bilgiler aktararak çocukların yasaların güncelleştirilmemesi nedeni ile sistem tarafından istismar edildiğine dikkat çekerek çocuklar yasası konusunda bilgiler verdi. Boşanmaların oranına da dikkat çeken Morris öğretmen adaylarının gelecekte tek ebeveynli çocuklarla karşılaşabileceğini hatırlatarak özellikle sınıfta aile konusu işlenirken çocuğun yapabileceği resimde sadece anne veya babayı çizebileceğini, “Aile üyelerinin diğerleri nerede?” “Senin sadece annen mi var?” gibi soruların çocuk üzerinde önemli bir baskı yarattığını ifade etti.



Editör: TE Bilisim