DAÜ Aktivite Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Polis Genel Müdürü II. Yardımcısı Süleyman Manavoğlu, Polis Okulu Müdürü Bekir Abatay, Gazimağusa Polis Bölge Müdürü Ömer Tazeoğlu, İskele Polis Bölge Müdürü Şengül Kadı, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve eğitimlere katılan DAÜ ve Polis Genel Müdürlüğü personeli katıldı.

Sertifika Töreninde konuşma yapan DAÜ Rektör Vekili Prof.Dr.Necdet Osam bir toplumu barışık olarak ayakta tutabilmenin en önemli değerlerinden bir tanesinin kurallar silsilesinin,hukuğun ve adaletin tecelli etmesi olduğunu belirterek bu noktalarda da en büyük görevin emniyet teşkilatına düştüğünü belirtti.
Osam, DAÜ olarak emniyet teşkilatıyla birlikte gerçekleştirmiş oldukları çalışmanın kendileri için büyük önem taşıdığını ve DAÜ içerisinde huzurun, barışığın ve düzenin sağlanmasının belli zamanlarda yapılması gereken eğitimler sonucunda elde edileceğini dile getirdi.

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ise yaptığı konuşmada, kendilerinin polis örgütü olarak ülkemizdeki tüm üniversiteler, kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olduklarını ve bu işbirlikleri sonucunda aldıkları sonuçların olumlu olduğunu belirtti.

Pervin Gürler emniyet sorumlusu kişiler olarak üniversite öğrencilerinin ve üniversite personellerinin güvenliklerinden kendilerinin sorumlu olduğunu ve bugüne kadar verdikleri tüm eğitimlerin karşılığını aldıklarını belirterek eğitim alır durumda iken, eğitim veren durumda oldukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Daha sonra, KKTC Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Okulu Müdürlüğü katkıları ile 26 Şubat – 10 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve DAÜ’den 63 Güvenlik İşleri Şube Amirliği çalışanının katıldığı eğitim kapsamında “Kritik Tesislerin Güvenliği”, “Önleyici Hizmetler”, “Adli Konular”, “Bilgi Güvenliği”, “Kalabalık Yönetimi”, “İtfaiye Konuları”, “Trafik”, “Narkotik”, “Patlayıcı Madde” başlıklı verilen kursların sertifika törenine geçildi.
 
Editör: TE Bilisim