DAÜ Senatosunun  29 üyesinin imzası ile bugün saat 10:00'da olağanüstü toplantıya  çağrılan ve rektör vekilini belirlemek için toplanacak olan Senato'yu engellemek için VYK başkanı senato üyelerine şu mesajı gönderdi:

"2 Aralık 2014

 Değerli Doğu Akdeniz Üniversitesi Senato Üyeleri,

Yüksek İdare Mahkemesi’nin 19 Kasım 2014 tarihinde vermiş olduğu karar itibarı ile şu anda Üniversitemizde bir Rektör’ün bulunmadığı, Rektör Vekili’nin ise alınan Yüksek İdare Mahkemesi kararı ile icrai işlemlerinin durdurulduğu bilgilerinizdedir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Senatosu’nun Çalışma ve Karar Alma Esasları Tüzüğü’nün 21’inci maddesi ve Yüksek İdare Mahkemesi’nin almış olduğu geçici ara emri kararı çerçevesinde, Senato’nun yasal olarak toplanması ve karar üretmesi yasal yönden mümkün görülmemektedir. Herhangi bir olağanüstü toplantının yapılması üniversitemiz için yeni bir sorun daha yaratabilecektir.

Bu nedenle, üniversitemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı sürecin aşılması aşamasında, olağanüstü bir Senato toplantısının yapılmaması ve daha çok gerginlik yaratılmaması büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla Senato üyelerinin bu konuda duyarlılık göstereceğine inancımız tamdır.
Konuyu bilgilerinize önemle rica ederim.

İsmail ARTER

Başkan

Vakıf Yöneticiler Kurulu"

Arkasından da Senato toplantı odasının kapısı kilitlendi. Senatörler toplantı yapmakta kararlı.

VYK toplantı yapılmasına niye karşı?

Bilinidiği üzere YİM VYK'nın gayrı yasal rektör vekili atama kararını durdurmuştu. VYK mahkemenin bu kararını istinafa götürdü. Savı ise mahkemenin kamu çıkarını düşünmediğidir. Yani DAÜ rektörsüz kaldı, işler yürümüyor. Senato rektör vekili önerirse bu sav çürümüş olacak.

İstinafla da yetinmeyen hükümet, DAÜ yasasında değişiklik yaparak rektör vekili atama yetkisini VYK'ya vermeye çalışıyor. Amaç senatoyu es geçip kontrolu tamamıyla ele geçirmek. 

Senatonun Abdullah Öztoprak dışında birini rektör vekili olarak önermesi, tüm planları bozuyor. İşte bu nedenle Senato toplantısı engellenmeye çalışılıyor.

DAÜ bu gün gerçekten sıcak bir gün yaşayacak.  

 

DAÜ için TOPARLANIYORUZ İnisiyatifi
Editör: TE Bilisim