Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) “V. Liselerarası Müzik Festivali” 29 Nisan 2014, Salı günü, 09:30 – 12:30 saatleri arasında, Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. V. Liselerararası Müzik Festivali’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin değişik bölgelerinden 8 lise müzik performanslarını sergiledi.

Söz konusu etkinlikte müzik grupları 10’ar dakikalık süreyle biri yöresel ezgilerden oluşan iki şarkılık performanslarını sergilediler. Etkinlik kapsamında festival alanında yiyecek ve içecek stantları da kurularak DAÜ’ye bağlı akademik birimler de standlar açarak dileyen öğrencilere bölümler hakkında bilgi aktardılar.
DAÜ V. Liselerarası Müzik Festivali’ne bu yıl KKTC liselerinden Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Erenköy Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Akdoğan Polatpaşa Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Lapta Yavuzlar Lisesi ve Lefkoşa Türk Lisesi katıldı. Festival sonunda gerçekleştirilen tören ile festivale katılan liselere plaket, sertifika ve madalya takdim edildi.

Öğrenciler Ne Dedi?

Aslı Canalp (Namık Kemal Lisesi)

Ben 10. Sınıf öğrencisiyim ve Namık Kemal Lisesi olarak bu tarz etkinliklere sürekli katılıyoruz. Ben grupta org çalıyorum. Etkinlik gerçekten çok güzel geçiyor ve kesinlikle biz gençler için yararlı olduğuna inanıyorum. Yeteneklerimizi göstermede ve kendimizi müzik ile ifade etmede bizlere yardımcı olduğunu düşünüyorum.İlerde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde eğitim almak istiyorum ve bu alanda DAÜ’de eğitim almak istiyorum.

Aysel Kızılbora (Erenköy Lisesi)
Ben Erenköy Lisesi 10. Sınıf öğrencisiyim. Müzik grubumuzun solistiyim. DAÜ’nün düzenlediği bu etkinlik gerçekten çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Bu tarz etkinlikler sayesinde kendimize olan güvenimiz artıyor ve sahne deneyimi kazanıyoruz. Burada olduğum için çok memnunum ve ileride müzik alanında DAÜ’de eğitim almayı düşünüyorum.

Berk Efendi (Akdoğan Polatpaşa Lisesi)
Ben 10. Sınıf öğrencisiyim. DAÜ’nün düzenlediği bu etkinliğe katıldığımız için çok memnunum. Ben gitar çalıyorum. Gençlerin kendi yeteneklerini ortaya koymasında ve özgüven kazanmasında yardımcı oluyor. Bu tarz etkinlikler sayesinde kendimizi müzik alanında gösterebileceğimize inanıyorum. İleride müzik alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ kesinlikle tercihim olan bir üniversite.

Salih Tunççağ – (20 Temmuz Fen Lisesi)
20 Temmuz Fen Lisesi olarak burada olmaktan dolayı çok memnunum. Biz gecen sene de düzenlenen bu etkinliğe katılmıştık. Ben grupta gitar çalıyorum. Gençlerin bir arada olması ve müzik alanında yeteneklerimizi gösterebilmemiz çok önemli. Gerçekleştirilen etkinliğin tecrübe ve özgüven kazanmamızda bize yardımcı olduğunu düşünüyorum. DAÜ gerçekten çok güzel ve büyük bir üniversite ileride DAÜ’de eğitim almak istiyorum.

Derin Kanık (Lefkoşa Türk Lisesi)
Ben Lefkoşa Türk Lisesi 10. Sınıf öğrencisiyim ve burada herşey çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Kesinlikle bu etkinliğe katılmaktan dolayı çok memnunum. Ben grubun solistiyim. Bizler için kesinlikle yararlı olacağını düşünüyorum. Yarışma havasında değil de festival havasında olması çok önemli. Hem eğleniyoruz hem de farklı okullardan arkadaş elde edebiliyoruz.

Adem Ulugün – (Lapta Yavuzlar Lisesi)
Ben grubun solistiyim ve burada olduğum için çok memnunum. Bu tarz etkinlikler bizlerin kendilerini göstermeleri ve özgüven sahibi olabilmeleri açısından son derece önemli. Biz gençlerin kendilerini geliştirmesi ve müzik alanında başarılı adımlar atabilmesi açısından kesinlikle yararlı olduğunu düşünüyorum. DAÜ gerçekten çok güzel ve kaliteli eğitim veren bir üniversite ve ileride DAÜ’yü tercih edebilirim.

Müzik Öğretmenleri Ne Dedi?

Kürsat Öztürk – Namık Kemal Lisesi Müzik Öğretmeni

Her yıl lise olarak katılmaya çalışıyoruz. DAÜ’nün genç müzisyenlere sunduğu bu fırsatlar gerçekten çok güzel ve öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri açısından da çok önemli. Tüm okulların katıldığı güzel bir etkinlik oluyor.

Burcu Karagöz – Erenköy Lisesi Müzik Öğretmeni
Biz lise olarak daha önce de katılmıştık. DAÜ’nün gerçekleştirdiği bu etkinlik gerçekten çok güzel ve öğrenciler için çok anlamlı oluyor. Öğrencilerin özgüven kazanmasında ve sosyalleşmesinde bu tarz etkinliklerin büyük rol oynadığını düşünüyorum.

Rahme Yahi - Akdoğan Polatpaşa Lisesi Müzik Öğretmeni
Kesinlikle çok güzel bir etkinlik. Öğrencilerin kendilerine olan güvenin artmasında yardımcı oluyor. Aynı zamanda öğrencileri müzik aleti çalmaya da yönlendiriyor. Öğrencilerin mesleki yaşamlarında da yol bulmalarına yardımcı olduğunu düşünüyorum.

Metin Kavaz – 20 Temmuz Fen Lisesi Müzik Öğretmeni
Bu tarz etkinliklerin kesinlikle öğrenciler açısından son derece yararlı olduğunu düşünüyorum. Sahne performansları son derece önemli ve özgüven kazanımında büyük rol oynuyor. Biz lise olarak daha önce de katılmıştık ve her sene katılmaya devam edeceğiz. Bu tarz etkinliklerin öneminin anlaşılarak sanata duyulan saygının da artmasını diliyorum.

 
Editör: TE Bilisim