Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun himayelerinde ve DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştitirilecek olan kongre ve sempzoyumun açılışı, 5 Kasım Çarşamba günü saat 18.00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, bin 500’e yakın katlımcının beklendiği kongrede, 26 panel, 3 konferans ve 1 halk oturumu ile birlikte sağlık alanındaki disiplinlere yönelik 31 atölye çalışması ve ayrıca 100’ün üzerinde bildiri sunumu gerçekleşecek.

Sosyal organizasyonların da yer alacağı kongrede, 8 Kasım’da 16.00 – 17.30 saatleri arasındaki “Sağlıklı Yaşa, Hızlı Yaşlanma” adlı oturum halka açık olacak.

Kongre ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici, Kıbrıs’ın en donanımlı fakültelerinden biri olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaya hazırlandığını belirterek, kongrenin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu himayelerinde gerçekleştirilecek olmasından büyük gurur duyduklarını ifade etti.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, etkinliğin öneminden bahsederek, Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak ilk uluslararası kongreyi gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Harutoğlu, alanında uzman ve donanımlı katılımcıların yer alacağı söz konusu etkinliğin KKTC halkı için de büyük farkındalık yaratacağına inandığını vurguladı.

Kardiyometabolik sendrom hakkında bilgi veren Harutoğlu, KKTC halkının da önemli ölçüde risk faktörlerini taşıdığının altını çizdi.

Harutoğlu etkinliğin hem dünya bilimine hem de KKTC halkına büyük yarar sağlayacağına inandığını kaydetti.
Editör: TE Bilisim