DAÜ-SEN konuyla ilgili açıklamasında, UBP-DP hükümetinin Mağusa Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören çocukların kahvaltı paralarını kestiğini söyleyerek, eleştirdi.

Açıklamada, “Kamusal eğitime ayrılan kaynakları keserek okullarımızı, eğitim sistemimizi harap haline getiren politikalar yeni bir zirveye ulaştı bu kararla birlikte” denildi.

DAÜ-SEN açıklaması şöyle devam etti:

“Mikrofonu her eline alanın oy toplamak için ‘Çocuklarımız çok değerlidir; çocuklarımız yarınlarımızdır’ diye nutuk atanlar şimdi çocuklarımıza ‘Size eğitim de yok, kahvaltı da yok! Ne beyniniz ne de vücudunuz beslenmeyecek!’ diyorlar. Günlük masrafı bir Mercedes deposunu doldurmaya yetmeyecek kahvaltıyı esirgiyorlar çocuklarımızdan”

ÇOCUKLARIN BİR HAFTALIK KAHVALTI MASRAFI DAÜ-SEN’DEN

DAÜ-SEN’in Mağusa Özel Eğitim Merkezi’ndeki çocukları gücü yettiğince destekleyeceğini, bu bağlamda çocukların bir haftalık kahvaltı masrafını karşılayacağı belirtildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Ama bu çözüm geçicidir, bu çözüm bu karar değiştirilinceye kadar çocuklarımız kahvaltısız kalmasın diyedir. Hükümete de çağrımız bu süre içerisinde bu akıl almaz kararı geri almaları, zaten yetersiz olan kamusal eğitim kaynaklarını daha da azaltma yerine arttırma çalışmaları yapmalarıdır. Çünkü çocuklarımız lafta değil, bizler için gerçekten değerlidirler”

Editör: TE Bilisim